SPREMNE ZA ISKORAK

Rukometašice zrele: London je realnost

16.05.2012 u 10:40

Bionic
Reading

Galama i veselje na parkiralištu zagrebačkog Doma sportova jasno su pokazali koliko su si međusobno nedostajale hrvatske rukometne reprezentativke. Pred njima su pripreme u Istri i kvalifikacijski olimpijski turnir na kojemu se mogu upisati u povijest

Španjolska Guadalajara ugostit će od 25. do 27. svibnja selekcije Španjolske, Argentine, Nizozemske i Hrvatske, a najbolje dvije selekcije otići će na Igre u London.

'Ovo je šansa života za sve nas. Prilika generacije za koju imamo snage, ali moramo izbaciti bahatost. Imamo dobru ekipu i odlično su uigrane, ali ne smijemo se osloniti na dvije sjajne utakmice s Dankinjama nego ih tamo ponoviti', govori izbornik Vladimir Canjuga koji će rukovoditi 'operacijom London'.

Hrvatska još čeka ženski rukometni debi na OI, a najbolja igračica Andrea Penezić gotovo uopće ne sumnja u uspjeh.

'Realno bi trebale proći mi i Španjolke, ali ne smijemo ni slučajno podcjenjivati Nizozemsku. S njima igramo prvu utakmicu i čeka nas brz protivnik koji odlično stoji na terenu i ima vrlo iskusne pojedinke. Ali, znamo kako ćemo. Bacit ćemo se na glavu od prvog napada i hladne glave krčiti put prema Londonu', kaže iskusna fajterica Andrea iza koje je vrlo solidna sezona u slovenskom Krimu.

'Opet smo prošle u drugi krug Lige prvakinja, ali opet ništa od polufinala. Moglo je i bolje, a put u London sasvim će poboljšati sliku čitave sezone. Bit ćemo prva hrvatska generacija na OI, a tamo idemo po pravi rezultat. Ona 'važno je sudjelovati' kod nas ne vrijedi, kad dođemo do Londona, ciljat ćemo postolje,' jasna je Penezić koja je potporni stup hrvatskih ambicija.

Cure su dugo zajedno i u najboljim su rukometnim godinama. Stalno su blizu vrhu, ali uvijek nedostaje posljednji koračić. Smatraju da su spremne, a na pripreme idu bez zdravstvenih problema (jedino Maidu Arslanagić malo boli list). Ako izbornik uspije 'prizemljiti' vidljivu euforiju, London nije daleko. A tamo je sve moguće.