EUROPSKO PRVENSTVO

Rukometašice tijesno izgubile od Makedonki

04.12.2008 u 22:48

Bionic
Reading

U utakmici 2. kola skupine D na Europskom prvenstvu za rukometašice Hrvatska je u Skopju u dvorani Boris Trajkovski izgubila od domaćina Makedonije sa 29:31 (13:15). Pred 6.000 gledatelja sudili su Dobrovits i Tajok iz Mađarske

Iako su izgubile od Makedonije sa 29:31 (13:15) hrvatske rukometašice ipak su osigurale nastup u drugom krugu Europskog prvenstva već nakon drugoga kola, no bodovi izgubljeni u dvoboju s reprezentacijom domaćina bit će teško nadoknadivi u borbi za plasman u polufinale.

Nošene punom dvoranom Boris Trajkovski Makedonke su vodile tijekom čitavog dvoboja. Sredinom prvoga poluvremena prvi su put povele s tri pogotka razlike (8:5), a tu su prednost održavale više od 10 minuta, čak i u trenucima kada su imale igračicu manje. U 28. minuti domaće igračice su prvi put stigle i do četiri pogotka prednosti (15:11).

Ipak, nešto boljom igrom u završnici i golovima Penezić i Pavić naše su rukometašice na odmor otišle s dva gola zaostatka. Pogotkom na samom početku drugog poluvremena zaostatak je smanjen na samo 15:14 preko Golubić, no uslijedila su četiri uzastopna giola domaćih igračica koje su u 35. minuti stigle do plus pet (19:14).

U 47. minuti bilo je čak i sedam golova razlike za Makedonke (26:19), te se činilo da će naše igračice upisati visok poraz. No, tada su domaće igračice zaredale s promašajima i pogreškama, te su naše igračice uspjele smanjiti zaostatak na konačnih dva razlike. U samoj završnici Golubić je imala priliku za smanjenjena jedan razlike, ali njezin udarac sa šest metara završio je u prečki.

Ipak, kako je poraz od Makedonije manji od pobjede upisane u 1. kolu protiv Srbije, bilo je 30:26, naše rukometašice sigurno neće natjecanje u skupini D završiti na posljednjem mjestu, te će stoga nastaviti prvenstvo među 12 najboljih selekcija.

Hrvatska će u 3. kolu u subotu u 18.15 sati igrati protiv Njemačke, koja je upisala dvije pobjede u prva dva nastupa.

MAKEDONIJA: Trenoska, Andrejeva; Mecevska, Kočevska, Kresoja 8 (3), Mladenovska, Ilkova, Bujanova 5, Todorovska 2, Portjanko 8, Crvenkoska 1, Pecevska 4, Barjamoska 2, Noveska 1

HRVATSKA: Grubišić, Jelčić; Tatari, Golubić 5, Ambroš, Gaće 1, Arslanagić, Pušić 3, Pavić 1, Horvat 4, Penezić 6, Franić 7 (7), Lovrić 1, Zebić 1

ISKLJUČENJA: Makedonija 8 minuta, Hrvatska 4 minute

SEDMERCI: Makedonija 3 (3), Hrvatska 7 (8)