PREMA LONDONU

Rukometašice preokretom u četvrtfinale SP-a

12.12.2011 u 19:27

Bionic
Reading

Hrvatske rukometašice su u uzbudljivom dvoboju svladale Rumunjsku rezultatom 28:27 (15:18) i igrat će za polufinale Svjetskog prvenstva protiv Norveške

Izabranice trenera Canjuge su krenule furiozno i povele sa 5:2, no ponovno je (kao u dvoboju s Dankinjama) došlo do crne rupe i Rumunjke su u 15. minuti povele sa 9:8. Nastavile su u boljem ritmu i svoju prednost do poluvremena povećale do osjetnih 18:15.

Zabile su protivnice prvi gol u nastavku, ali onda je krenula nova serija Hrvatske. Razgoropadila se sjajna Penenzić i povela seriju 5:0 kojom se Hrvatska vratila u vodstvo na rezultatu 20:19.

Veliku seriju zaustavio je tehnički kvar u dvorani koji je uzrokovao dugu pauzu, a u nastavku (posljednjih 18 minuta) uslijedila je sasvim nova, neizvjesna borba.

Pet minuta prije kraja Rumunjska je povela sa 27:25, no Franić i Milanović-Litre su vratile egal, a Franić je iz sedmerca donijela i ključno vodstvo. U dugom zadnjem napadu Rumunjska nije uspjela uputiti šut prema golu i naše cure su priredile pravi tulum na sredini terena. Nisu uspjele sakriti suze, upisale su zacrtani cilj.

Penezić je pogodila šest golova (bez promašaja), pet je upisala Kristina Franić, Zebić četiri, a Tatari i Milanović-Litre po tri. Rumunjke je predvodila Chirila sa šest pogodaka.

U srijedu igraju četvrtfinale protiv Norvežanki, ali i ako ne uđu u samu borbu za medalje, igrat će kvalifikacijski turnir za odlazak na OI u Londonu. Svoje su napravile, imaju priliku za najveći uspjeh u povijesti našeg ženskog rukometa.