ZAGREB - ALINGSAS 30:21

Rukometaši Zagreba revijom otvorili Arenu

07.10.2009 u 17:50

Bionic
Reading

U drugom kolu C skupine rukometne Lige prvaka, CO Zagreb je bez problema svladao švedski Alingsas sa 30:21 (17:9). Zagrebaši su problema imali tek prvih petnaestak minuta, a tada su serijom 5:1 otišli na 15:8 i riješili sve dileme oko pobjednika

Prvo ime prve Zagrebove pobjede u Areni svakako je vratar Gorazd Škof, koji je u 47 minuta na parketu skupio 17 obrana. No, nije samo Škof bio raspoložen u drugoj utakmici C skupine, a sugerira to i pobjeda od velikih devet pogodaka viška nad Alingsasom.

CO Zagreb imao je želju i obvezu na predstavljanju u Areni pokazati bolju igru nego u prvom ogledu protiv norveškog Fyllingena. Zato su se treneri Maglajlija i Bašić odlučili suprostaviti gostima 3-2-1 obranom, što Šveđanima, naravno, ne odgovara. Uz pogotke Balića, Tončija Valčića te Norvežanina Lokea, ali i obrane Škofa, CO Zagreb uspio je stići do vodstva 4:1. Gosti iz Švedske nisu se predavali te su preko Bliznaca i Bernhardssona održavali rezultatsku priključak.

Međutim, kod rezultata 10:5 u 17. minuti, Zagreb je u par minuta napravio 5:1 i otišao na nedostižnih 15:8. S još dva gola, Balića i Lokea, Zagreb je otišao na odmor.

U drugom dijelu serija domaćina se nastavila, dok su se gosti mučili, a svoj prvi gol u nastavku postigli su tek nakon šest minuta igre. Naravno, prednost zagrebaša je rasla, a Štrelk i Škof pobrinuli su se da bude i velikih + 13 (25:12).

Pred kraj utakmice trenerski dvojac domaćina pružio je priliku i igračima s klupe, Šego, Štrlek, Lubej, Josip Valčić, Gojun, Kopljar te Gajić, a zatim i Marić, no nešto iskusniji Šveđani ipak su uspjeli razliku smanjiti na minus devet za konačnih 30:21.

U utakmici trećeg kola CO Zagreb 18. listopada gostuje u Hamburgu protiv HSV-a.

CO ZAGREB - ALINGSAS 30:21

ZAGREB. Arena Zagreb - 7.000 gledatelja; Cirligeanu i Bejinariu (Rumunjska);

CO ZAGREB: Škof, Šego, Lazarov 8 (3), Loke 6, T.Valčić 1, Džomba 2, Balić 4, Štrlek 3, J.Valčić, Gajić, Gojun 1, Kopljar 2, Lubej 1, Marić 1, Špoljarić, Vukić 1.

ALINGSAS: Aggefors, Kappelin, Iveland 3, Andreason, Bernhardsson 3, Petersson 3 (1), Sjoestrand 3, Andersson, Bliznac 5, Berg, Enstroem 3, Johansson, Kangas, Rylander 1.

Isključenja: CO Zagreb - 4 minuta, Alingsas - 8 minuta
Sedmerci: CO Zagreb - 3 (3), Alingsas - 2 (1)

Večeras su u Hamburgu igrali HSV i Ciudad Real, a gosti iz Španjolske slavili su sa 32:26. Pero Metličić zabio je za europske prvake tri gola, a s istim učinkom u HSV-u mogu se pohvaliti i Duvnjak i Lacković. Od hrvatskih igrača u ovom okršaju samo Igor Vori (HSV) nije uspio postići gol.