OSMINA FINALA LIGE PRVAKA

Rukometaši Zagreba igraju s Barcelonom

09.03.2010 u 12:13

Bionic
Reading

Rukometaši Zagreba u osmini finala Lige prvaka igrat će protiv starog znalca Barcelone. Tako su odlučile kuglice ždrijeba u Beču koji nije bio milosrdan prema hrvatskom prvaku

Slavna stara vremena

Hrvatski predstavnik u najjačem rukometnom natjecanju nije imao sreće sa ždrijebom. Zagrebaši su izvukli onoga kojeg su najmanje željeli od triju mogućih protivnika – Barcelonu. Bilo bi bolje da su dobili Čehovske medvjede ili Löwen.

Barcelona je sedam puta bila na krovu Europe (Zagreb dva), a čak tri puta u finalu su svladali najbolju hrvatsku momčad (1997, 1998. i 1999). Posljednji europski naslov osvojili su 2005, a posljednjih godina primat u Španjolskoj prepustili su Ciudad Realu.

U sastavu Barcelone igra reprezentativac do reprezentativca, ali treba izdvojiti domaće Romera, Barrufeta, Garabayju, Lozana i nekadašnjeg Bjelorusa, a sada Španjolca Rutenku, zatim Danca Hansena, Rusa Igropula, Mađara Nagyja…

'Nakon dva velikana sada dolazi i treći na red. Došlo je vrijeme da im uzvratimo za sve dosadašnje poraze, a mi to možemo', rekao je direktor kluba Bartol Kaleb.

Termin odigravanja prvog dvoboja u Zagrebu je najvjerojatnije 28. ožujka, a uzvrata u Barceloni 4. travnja.

U ostalim susretima sastaju se KIF Kolding - Montpellier, Gorenje Velenje - Ciudad Real, - FCK Handbold Kopenhagen - Kiel, Constanta-MKB Veszprem, Targi Kielce - HSV Hamburg,Valladolid - Rhein Neckar Loewen, Ademar Leon - Čehovski medvedi.