KVALIFIKACIJE ZA OI

Rukometaši se poigrali s Japanom

06.04.2012 u 20:27

Bionic
Reading

U prvoj utakmici kvalifikacijskog turnira za odlazak na Olimpijske igre u Londonu hrvatska je rukometna reprezentacija u Varaždinu svladala Japan 36:22 (16:14) i tako napravila prvi korak

Hrvatski rukometaši napravili su veliki korak na putu prema Londonu. U petak su u Varaždinu na kvalifikacijskom turniru pobijedili žilavi Japan 36:24 te ih još jedna pobjeda dijeli od sigurnog odlaska na Olimpijske igre. Brončani s Europskog prvenstva odigrali su protiv Japana utakmicu u kojoj su svoje pravo lice pokazali tek u drugom poluvremenu.

U prvom dijelu gosti su se pokazali kao vrlo žilavi suparnici te su uspjeli na odmor otići sa samo dva gola zaostatka, no tada je uslijedio pad sistema, dok su hrvatski rukometaši podizali nivo igre i na kraju rutinski i bez ikakvih poteškoća svladali ipak preslab Japan za ovakvu Hrvatsku.

Najefikasniji u redovima Hrvatske bili su Ivan Čupić sa sedam golova te Zlatko Horvat sa šest. Japance je predvodio Daisuke Miyazaki s četiri gola.

U subotu će 'kauboji' igrati protiv Čilea i vjerojatno već tada osigurati nastup na Olimpijskim igrama.

'Odlično smo otvorili utakmicu, napravili razliku, ali nas je očito uspavala atmosfera u dvorani, koju je Japan iskoristio i vratio se u susret. U nastavku smo ponovno bili agresivni, brže rješavali napade i laganim smo golovima vratili prednost. Nisam koristio jedino Bičanića, koji se požalio na manju ozljedu te nisam želio ništa riskirati', rekao je izbornik Slavko Goluža.

'Japan je u jednom trenutku napravio seriju 7:2 što si ne smijemo dozvoliti protiv slabijih reprezentacija i to je nešto što moramo popraviti u nastavku ovog turnira', zaključio je Zlatko Horvat.