PARNI VALJAK

Rukometaši planiraju primati još manje?!

04.08.2012 u 20:14

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši su četiri renomirana protivnika na Olimpijskim igrama svladali s prosječno devet golova razlike, a posljednja pobjeda donijela je 'strašan' rezultat 32:21 (14:9) protiv europskih prvaka

U iznimno opuštenoj atmosferi s novinarom HTV-a Vikijem Ivanovićem rukometaši su ponudili analizu gotovo savršeno obavljenog posla.

'Da, ovo je bilo dosta blizu savršenstvu. Pogotovo u obrani, dok u napadu treba još neke stvari usavršiti. I to ćemo popraviti', uozbiljio se na trenutak Ivano Balić i predao riječ drugom 'srednjem' genijalcu Domagoju Duvnjaku.

'Obrana i Mirko na golu funkcioniraju fenomenalno. Cijeli turnir na svakoj utakmici se borimo jedan za drugoga, ginemo jedan za drugoga, skačemo, bacamo se, ostavljamo srce na terenu. Tako ćemo i dalje jer samo tako možemo doći do svoga cilja', pazio je inspirirani Dule da ne spomene riječ zlato iako je svima jasno što je u njihovim glavama.

Tema je ostala obrana, a Drago Vuković je bez pardona ispalio:

'Bilo je slabih točaka u defanzivnoj fazi, ali nećemo javno o njima pričati, već ćemo ih među sobom uvježbavati i ispravljati. Obrana izvrsno funkcionira, ali mi još uvijek primamo 21 gol u prosjeku, a cilj nam je primati 15. Mislim da to možemo i da će tako i biti', odlučan je ubojiti splitski šuter.

Ivano je najavio i idući dvoboj u kojem ih čeka Španjolska.

'Oni su uvijek isti od kada im je Rivera trener. Igraju malo dublju obranu s raširenim igračima gdje svako praktički gleda svoga. Ništa, spremit ćemo taktiku i razbiti tu njihovu koncepciju', najavljuje 'maestro' dvoboj u ponedjeljak koji će odlučiti o lideru skupine. Iako, Španjolcima će za preuzimanje vrha trebati šest golova razlike. Jako teško.

Mirko Alilović je zahvalio suigračima uz jasnu poruku: 'Ovako lepršavi rukomet još nisam vidio', a Jakov Gojun je dodao:

'Danska danas uopće nije mogla sebi doći, toliko smo ih stisnuli. I u napadu i u obrani. Ne razmišljamo o protivniku u četvrtfinalu, prvo idemo ponoviti ovo sa Španjolcima.'