20 POGODAKA VIŠKA

Rukometaši lakoćom slavili u Finskoj

09.06.2009 u 20:07

Bionic
Reading

Hrvatski rukometaši odradili su i peto kvalifikacijsko kolo za Europsko prvenstvo u Austriji. Svjetski viceprvaci gostovali su u Finskoj i očekivano rezultatom 34:14 (15:8) uknjižili novu pobjedu

U petom nastupu izabranici Line Červara upisali su četvrtu pobjedu i nastavili sigurnim korakom napredovati prema Austriji. Dapače, s 20 pogodaka viška nadmašili su rezultat s domaćeg parketa, u Zagrebu se Finska izvukla s minus 19.

Finci u prvih šest dvoboja nisu uzeli ni bod, i jedina skandinavska momčad koja ne drži puno do rukometa nije se mogla nadati prekidu tradicije. Ipak, počeli su ambiciozno i do sedme su minute držali minimalno vodstvo (2:1). Ipak, favoriti su se razbudili, a u sljedeće četiri minute došli su do rezultata 6:2 i iznimno mirnog nastavka.

Finci su se 'trznuli' još jednom, kada su zaostatak 9:3 smanjili na 9:6, no uslijedila je nova serija od 4:0 i od tada je prednost uglavnom rasla. S obzirom na sjajna izdanja vratara Alilovića i Loserta, u prvom planu su bila krila, koja su imala trkački trening i seriju mirnih realizacija iz kontri.

Kvalitetnu partiju odradio je i domaći golman, ali ni njegov doprinos nije mogao ublažiti visok poraz Finaca. Najučinkovitiji u redovima Hrvatske bio je Zlatko Horvat sa šest pogodaka, dok su Zrnić i Vukić zabili po pet.

Do kraja ciklusa ostala su još tri susreta, a za matematičku potvrdu plasmana dovoljne su im dvije pobjede. Ne bude li iznenađenja, slavit će se u Zadru, gdje u nedjelju gostuje vodeći sastav skupine Mađarska, a iduće srijede dolaze Slovaci. Posljednji dvoboj igra se za 12 dana u Grčkoj.