HVALOSPJEVI HRVATIMA

Rukavina: Naši klinci su za Grke doktori nogometa

15.08.2010 u 12:47

Bionic
Reading

Ante Rukavina dočekan je u Zagrebu kao istinska nogometna veličina, prevaga Dinama u borbi za naslov i bodove u Europi. Očito je riječ o nogometašu koji svojom ozbiljnošću i korektnošću plijeni pažnju i gradi autoritet u svlačionici

Nakon tri odigrane utakmice i dva postignuta pogotka Ante Rukavina pustio je korijenje u Maksimiru. Govori i ponaša se kao da je tu već mjesecima, ako ne i godinama. Rukavina je u četvrtom kolu T-Com Prve HNL svojim drugim golom u domaćem prvenstvu potvrdio rezultat na končanih 4:2 protiv Karlovca, a poslije dvoboja briljirao je i verbalno.

'Momčad se diže, sve ide po zacrtanom planu. Pred nama su strašno važne europske utakmice, u kojima moramo pokazati svoje najbolje lice', zagrijavao se Rukavina i prokomentirao igru suigrača iz napada Andreja Kramarića.

'Svaka čast mladom Kramariću, sjajan je dečko i bit će veliki igrač. Samo treba steći samopouzdanje koje ga evidentno koči, a tu i vi novinari trebate odigrati svoju ulogu. Općenito, ovi naši klinci su izvrsni', kazao je Rukavina, koji bi sa svoje 22 godine također trebao ući u kategoriju mladih igrača, te dao primjer iz Grčke, gdje je do prije 20 dana zarađivao nogometni kruh.

'Uzmite, recimo, Ninisa. Dečko je dobar igrač, bez daljnjega, ali pitanje je kakav bi bio da već pet godina nema medijsku podršku. I kad igra loše dobiva sedmice, a ja vas uvjeravam da je Badelj za njega doktor nogometa. Naši talenti neusporedivo su kvalitetniji od grčkih, razlika je jedino u percepciji. Gledam u svlačionici oko sebe i vidim sjajne igrače kojima samo treba vjetar u leđa da rasplamsaju svoj talent i pokažu sve što znaju. Nadam se da će to uskoro i biti tako.'

Na pitanje na kojoj bi poziciji najviše volio igrati, Rukavina je odgovorio da može i na krilu, ali da preferira napad.

'Znam da trebam više pucati, ali to će doći s vremenom. Tjelesno se dižem i uskoro bih trebao biti na svojoj razini.'

Dodao je i da je zadovoljniji igrom momčadi nego svojom osobno, a svaku njegovu riječ pratila je ozbiljnost i zrelost posve netipična za jednog 22-godišnjaka.