ht prva liga - 7. kolo

Rudeš senzacionalno do boda s devetoricom igrača

26.08.2017 u 20:51

Bionic
Reading

U prvoj utakmici 7. kola Hrvatski telekom Prve lige, u Koprivnici su igrali Slaven Belupo i Rudeš. Gosti iz Zagreba dvoboj su završili s devet igrača ali uspjeli su u samoj završnici izboriti bod (2:2)

Nogometaši Rudeša ni u sedmom kolu prvoligaškog natjecanja nisu uspjeli upisati prvu pobjedu. Iako, Kako se dvoboj razvijao te uz činjenicu da su ima opet isključena dva igrtača, s konačnih 2:2 mogu biti itekako zadovoljni.

  • +9
NK Slaven Belupo - NK Rudeš, utakmica 1. HNL, 7. kolo Izvor: Cropix / Autor: Zeljko Hajdinjak / CROPIX

Gosti iz Rudeša stigli su do vodstva nakon prekida. Entrena je ubacio, Musa glavom prebacio loptu na drugu vratnicu a Havojić uspio gurnuti loptu u mrežu.

Međutim, kao i u dvije utakmice kada su osvajali po bod, ni sada prednost nisu uspjeli sačuvati. S time da su u Koprivnici bili u minusu, ali se u završnici ipak uspjeli spasiti.

Drugo poluvrijeme bilo je potpuno drugačije od prvog, jer domaćini su se uozbiljili. I u 48. minuti su već imali priliku za izjednačenje, ali Pejić nije iskoristio poklon gostiju.

No, u 50. minuti, Pero Pejić je bio puno precizniji. Nakon ubačaja iz kuta, skočio je najviše i glavom pogodio prvo vratnicu a onda se lopta odbila taman iza gol-crte. Doduše, lopta se potom i odbila van gola a onda je Ivanovski samo potvrdio pogodak, no gol je s pravom pripisan Pejiću.

Ipak, da ne bi ostao bez pogotka, Ivanovski se pobrinuo u 60. minuti, kada je nakon ubačaja Kendeša, glavom zakucao za vodsvo Slaven Belupa 2:1.

I kada su domaćini već očekivali kraj ogleda i osvajanje nova tri boda, Rudeš je uspio izjednačiti. Naime, havojić je bio u trku za jednom loptom, ali je vratar marković hvatao loptu, pa srušio svog suigarača Katića koji je pak pao na Havojića. Sucu Pejinu nije preostalo ništa drugo nego pokazati na 11 metara. Havojić je preuzeo odgovornost i zabio za konačnih 2:2.

Posebna priča ovog dvoboja bila su dva isključenja igrača Rudeša, koji su, baš kao i u srazu protiv Hajduka, utakmicu završili s deveoricom igrača.

Prvo je u 56. minuti vratar Dominik Picak istrčao van svog 16-erca i rukom zaustavio loptu Vrljička, a potom je u 63. minuti, zbog prekršaja kao zadnji igrač, posve opravdano isključen i Antonio Glauder.