hrvatski telekom prva liga

Rudeš je već namučio Rijeku, Kek će sada biti vrlo oprezan

22.07.2017 u 13:05

Bionic
Reading

U 2. kolu Hrvatski Telekom Prve lige danas se u Koprivnici sastaju Slaven Belupo i Lokomotiva (Arenasport 1, 19 sati), dok aktunali prvak Rijeka na Rujevici dočekuje Rudeš (Arenasport 1, 21 sat)

Sljedećeg tjedna Rijeku čeka veliko europsko iskušenje u Salzburgu, no Matjaž Kek zbog toga nema namjeru podcijeniti Rudeš.

'Dolazi nam ekipa koja je u prvom kolu dokazala da je zaslužila igrati u HT Prvoj ligi. U dobrom se svjetlu pokazala protiv Osijeka, ekipe koja je u vrhu hrvatskog nogometa. Za nas je najvažnija ona utakmica koja slijedi. Naš cilj su bodovi', oprezan je Kek jer nije zaboravio da se njegova momčad prošle sezone na putu do osvajanja Rabuzinovog sunca namučila protiv Rudeša.

Na iznimno teškom terenu Rijeka je tada slavila tek nakon produžetaka iako je nakon prvog poluvremena imala čak tri gola prednosti. U prvoj je utakmici slavila 4:1, u drugoj je bilo 5:3...

'Jedno smo poluvrijeme prošle godine protiv Rudeša izgubili s tri gola razlike. Čeka nas utakmica u kojoj ćemo morati imati puno pameti i tečnosti u igri, te prilike koje stvorimo moramo realizirati. Rudeš je jedina ekipa koja me trenutno zanima. Bilo kakva razmišljanja unaprijed me ne zanimaju', odlučan je Kek koji zbog crvenog kartona ne može računati na Bradarića, a ozlijeđen je i prvi golman Prskalo...

Rudeš je u 1. kolu uzeo bod kod Osijeka, veliki je to poticaj za novog prvoligaša koji će i na Rujevici krenuti malo zatvorenije i svoje će prilike čekati iz kontri.

U srazu Slaven Belupa i Lokomotive obje će momčadi tražiti prve bodove u novoj sezoni.

'Lokomotiva je dobra momčad, ima veliki broj mladih i darovitih igrača, no naš je cilj osvojiti sva tri boda. U prošlom kolu na Rujevici, iako smo izgubili, bilo je puno dobrih stvari, ali Rijeka je svoje prigode iskoristila dok smo mi svoje propustili. Igrat ćemo pred našim navijačima, vjerujem da ćemo se predstaviti na najbolji način i da ćemo pokazati našu pravu vrijednost. Cijeli tjedan pripremali smo se za ovaj susret i nadam se da ćemo na kraju biti zadovoljni, te da ćemo razveseliti prijatelje koprivničkog nogometa', optimističan je trener 'farmaceuta' Željko Kopić.

Trener 'lokosa' Mario Tokić ima neočekivanih problema...

'Nekim segmentima igre u porazu protiv Hajduka moram biti zadovoljan, no ostaje problem realizacije. Morati ćemo kao i na proljeće improvizirati u napadu. Sada u ovom rosteru nemamo pravog napadača i naša će igra prema naprijed zbog toga trpjeti', otkrio je Tokić uoči gostovanja kod Slaven Belupa.