OPTIMIZAM NA KANTRIDI

Rubčić: Metalist je jak, ali ih se ne bojimo!

29.07.2009 u 15:26

Bionic
Reading

Momčad Rijeke nakon visoke pobjede nad Lokomotivom u prvenstvu, u četvrtak na svojoj Kantridi dočekuje ukrajinski Metalist iz Harkova, u sklopu trećeg pretkola Europske lige. Iako je ukrajinski predstavnik papirnati favorit, iz tabora Rijeke tvrde da se ne boje te da žele doći do rezultata koji će im garantirati miran uzvrat

Ovogodišnje izdanje Rijeke u europskom natjecanju dosad nije bilo za pohvalu. Uspjeli su u drugom pretkolu izgubiti od luksemburških amatera, no zato su ih pregazili u Rijeci. Vrijeme utakmica tipa 'lako ćemo' je iza njih i pred njima je veliki zadatak – pobijediti ukrajinski Metalist.

Već godinama je ukrajinski klupski nogomet u uzlaznoj putanji. Šahtar iz Donjecka je aktualni osvajač Kupa UEFA (od ove sezone Europska liga), kijevski Dinamo je stalni stanovnik Lige prvaka, a sve je to dokaz koliko je jak ukrajinski klupski nogomet.

Rijeka u četvrtak na Kantridi dočekuje Metalist iz Harkova, koji je sve samo ne lagani protivnik, što će i potvrditi trener Rijeke Robert Rubčić čije riječi prenosi i službena stranica kluba:

'Teška utakmica protiv respektabilne ekipe, riječ je o ekipi koja je u rangu jakih ekipa u Europi, to su pokazali rezultati u Europi prošle godine, a to smo saznali i iz izvješća našeg skauta i drugih informacija koje smo primili. Mogu sa sigurnošću ustvrditi da se ne bojimo Metalista jer nam je itekako stalo da u toj utakmici vidimo našu snagu i koliko smo spremni za igru u Europi.'

Trener Rubčić na konferenciji za novinare nije želio govoriti o tome kako će postaviti igru, no zato je o šansama svoje momčadi zvučao optimistično:

'Ekipa je maksimalno koncentrirana na tu utakmicu i željni smo napraviti povoljan rezultat te pametnom igrom u uzvratu doći do prolaza. U razgovoru s igračima vidio sam da su svi željni i motivirani te smo u dogovoru rekli: zašto ne bi prošli dalje? Pokazali smo već da smo kvalitetni i zato smo igrali prijateljske s jakim protivnicima. Vjerujem da ćemo uz podršku naših navijača doći do rezultata koji garantira miran uzvrat.'

Osim Rubčića, na druženju s novinarima bili su i Landeka i Budicin, koji su se složili sa svojim trenerom:

'Svjesni smo da nas očekuje teška utakmica, možda najteži protivnik protiv kojega je ova momčad igrala na Kantridi. Oni jesu favoriti na papiru jer su bili prvi u grupi ispred Herthe, Benfice i Olympiacosa i imaju iskustva u Europi. Bilo bi idealno kada ne bi primili gol na Kantridi, a dat ćemo sve od sebe da tako bude. Uz pomoć navijača bit će puno lakše', smatra Landeka, dok je Budicin praktički samo ponovio riječi svojeg suigrača.

Strateg Rijeke nije se libio izrecitirati sastav koji će istrčati u četvrtak navečer protiv Metalista, pa će se tako u prvoj jedanaestorici naći:

Mance- Matko(Križman),Čagalj, Cerić, Budicin, Pamić, Landeka, Ramon Štrok, Ahmad Sharbini, Anas Sharbini.