WRIGHT SE SJETIO POŠTARA

Rozić i njegov čopor vukova idu po još jednu titulu

20.05.2012 u 11:52

Bionic
Reading

Kapetan Cibone Marin Rozić punih osam sezona je član momčadi Cibone i uz direktora kluba Zdenka Antunovića bio je glavna zvijezda u zagrebačkom zoološkom vrtu gdje su 'vukovi' s Tuškanca postali ponosni kumovi pravom sivom vuku

Nakon što su s laganih 2:0 izbacili Zadar u polufinalu doigravanja te se tako plasirali u finale (još čekaju protivnika) igrači i stručni stožer Cibone u Zagreb su se vratili sat iza ponoći.

Već drugi dan oko podneva gotovo svi igrači Cibone bili su u posebnom tramvaju koji ih je s Trešnjevke doveo do zagrebačkog zološkog vrta. Kada su Rozić i Antunović i službeno otkrili ploču na kojoj piše kako su 'ponosni kumovi sivog vuka' kapetan Cibone je kazao:

'Velika nam je čast što smo za kumče dobili ovako plemenitu životinju. Možemo samo obećati kako će vukovi od danas još više uživati u ZOO-u jer im neće ničega nedostajati. Imat će mesa u izobilju', rekao je u društvu maskote Vučka 29-godišnji Rozić.

Nekoliko minuta kasnije Rozić je, zakoračivši preko ograde, simbolično bacio kožnu košarkašku loptu vukovima, a kada je jedan od njih zgrabio plijen te ga ponosno pokazivao posjetiteljima Rozić je rekao:

Suton i Wright s malim navijačima

'Vukovi, kao što je poznato, djeluju u čoporu i tako su najopasniji. Obzirom da je košarka kolektivan sport, tako i mi sve bolje izgledamo kao momčad. Plasirali smo se u finale i u ime momčadi mogu obećati kako ćemo se boriti i dalje kao pravi vukovi. Pogotovo u finalu koje nas čeka.'

Direktor Antunović prepun optimizma između ostalog je kazao:

'Zadovoljni smo kako momčad igra i sada idemo na titulu prvaka Hrvatske, a ako sve bude u redu, sljedeće sezone se vraćamo u vrh europske košarke i idemo na sve trofeje.'

Novosel i Antunović u ugodnom društvu

Kada je utakmica u Zadru u pitanju, u kojoj su cibosi izborili plasman u finale, centar Goran Suton rekao nam je:

'Utakmica je najblaže rečeno bila prljava. Ne bih komentirao suđenje, ali dopustili su domaćima dosta agresivnu igru. No uspjeli smo ih u pravoj muškoj igri slomiti u nastavku i upisati na kraju dosta laku pobjedu. Dobro igramo u zadnje vrijeme i jasno je kako sad idemo na titulu prvaka.'

Amerikanac Zack Wright, s kojim je zajedno tijekom obilaska ZOO-a otišao na sladoled kako bi se osvježio, pohvalio se kako je jedno zakucavanje u Zadru – kada se lijevom rukom primio za potiljak – posvetio navijačima i legendarnom Karlu Maloneu.

Cibonin vuk

'To je moj poklon navijačima. U trenu sam se sjetio legendarnih NBA zakucavanja Karla Maloena, Mailmana iz Utaha, i tako sam zakucao. Drago mi je što ste to primijetili', dobacio nam je simpatični Wright koji se posebno veseli iskustvu igranja u dresu reprezentacije BiH.

Kaže da mu se toliko dopala Europa, pogotovo Francuska, Grčka i Hrvatska gdje je imao ugovore, da će s obitelji vjerojatno svoj Austin u Teksasu zamijeniti nekim europskim gradom - kada jednoga dana završi igračku karijeru.

'Obožavam Europu, način života ovdje. Meni i djevojci se jako dopada i njen Portoriko - pravi raj na zemlji. Ali Europa nam je sve draža i draža', dobacio je Wright, koji još nije odlučio hoće li produžiti ugovor s Cibonom koji mu za nekoliko tjedana istječe.