ZAKOMPLICIRALO SE

Rosberg još nije dobio nasljednika, Mercedes prati i Schumachera

27.12.2016 u 12:06

Bionic
Reading

Iako se vjerovalo kako će Mercedes i Williams postići dogovor oko prelaska Valtterija Bottasa u šampionsku ekipu, pregovori su se za zakomplicirali i pitanje je hoće li posao biti realiziran. Za to vrijeme 'srebrne strijele' traže Nijemca na kojem bi gradili budućnost, a jedan od kandidata je i Mick Schumacher...

Williams ipak ne pušta Bottasa iz momčadi samo tako. Iako se pojavila informacija da je već dogovoren povratak Felipea Masse iz mirovine, što bi otvorilo put Fincu u redove Mercedesa, čini se da su pregovori zapeli i pitanje je hoće li prijelaz biti realiziran.

Naime, kako piše dnevnik Marca, momčad iz Grovea traži zauzvrat besplatne motore od Mercedesa za 2017. godinu što je vrijednost od 20 milijuna eura.

Ako tome dodamo plaću od oko 12 do 15 milijuna eura za Bottasa, to je zaista puno novaca za ekipu u koju bi vozači u ovom trenutku došli i besplatno voziti, s obzirom da fantastičan bolid koji im se smiješi.

'Nismo još donijeli odluku, jer se ne radi samo o nama i vozaču. Moramo poštivati i želje druge ekipe,' priznaje ravnatelj Mercedesa Toto Wolff.

Ovakav razvoj događaja ide na ruku Pascalu Wehrleinu, mladom vozaču kojeg bi Lewis Hamilton najradije volio vidjeti kao svog novog timskog kolegu, no Bottas se neće samo tako predati i dogovor bi ipak morao biti postinut, jer Williams ne želi nezadovoljnog vozača za volanom sljedeće sezone.

Mercedes pak već razmišlja o budućnosti, a nju želi graditi oko njemačkog vozača. Nicu Rosberga je izgubio i sada se spominje Sebastian Vettel kao potencijalno rješenje za 2018. godinu, no momčad prati i 17-godišnjeg Micka Schumachera, sina slavnog sedmerostrukog prvaka koji je svoju karijeru upravo završio među 'srebrnima'.

'On je sjajan talent i ako napravi nešto veliko ove sezone u europskoj Formuli 3, ne samo što ćemo mi biti zainteresirani, već i sve ostale momčadi u Formuli 1,' priznaje Wolff.