GAZDE U GRADU

Rooney u nadoknadi izbacio gradske rivale

27.01.2010 u 23:08

Bionic
Reading

Spektakularan meč odigrali su na Old Traffordu gradski suparnici iz Manchestera. Premda je City napokon konkurentan i ambiciozan, United ga je izbacio u polufinalu Liga kupa i izborio finale na Wembleyju

Gol za pobjedu

City je sa svog travnjaka donio prednost od 2:1 i zadržao je tijekom prvog poluvremena, no nije izdržao. U 52. minuti Nani je pronašao Scholesa koji pogađa svoj prvi gol u Liga kupu nakon sedam godina posta. Ponovno je Nani bio začetnik akcije u 71. minuti, a Fletcherovu asistenciju u urnebes na tribinama i vodstvo od 2:0 pretvorio je Michael Carrick.

Ipak, City se vratio. Pet minuta kasnije, Tevez se ubacio ispred svog čuvara Ferdinanda i treći put u ova dva susreta zabio svom bivšem klubu. Sada se čuo urlik plavih navijača koji su se već vidjeli na putu za Wembley.

Kada je sve ukazivalo na to da će početi produžeci, Wayne Rooney opet je dokazao da je napadač u najboljoj formi u engleskoj ligi. Giggs je savršeno ubacio s desne strane, pogodio Rooneyja u glavu, a ovaj je nakon gola divlje proslavio prolaz svoga sastava. To mu je 21. gol u sezoni, čovjek igra najbolji nogomet u svom životu.

U finalu će United igrati protiv Aston Ville koja je ranije iz polufinala izbacila Blackburn.

Dvoboj su obilježile visoke tenzije koje su eskalirale u 50. minuti. Cityjev napadač Craig Bellamy krenuo je izvesti korner kada ga je u glavu pogodila kovanica bačena s tribina. Pao je kao pokošen, a brzo je dotrčao vratar Uniteda Van der Sar koji je stao između svojih navijača i protivnika i tako spriječio eventualno daljnje gađanje.