MADRID SLAVI

Ronaldo 'piknuo' Barcu: Zaslužili smo naslov, bili smo bolji

03.05.2012 u 10:15

Bionic
Reading

Pobjedom od 3:0 u gostima kod Athletica u Bilbau nogometaši madridskog Reala i službeno su osigurali naslov prvaka, a presretan je prvim osvajanjem Primere bio Cristiano Ronaldo

Najbolji strijelac Reala okrunio je još jednu fantastičnu golgetersku sezonu i konačnim osvajanjem španjolskog prvenstva.

'Nevjerojatno sam sretan jer mi je ovo prvi naslov prvaka u Španjolskoj. Ostvarili smo naš cilj i zato sam jako uzbuđen. Bilo je vrlo teško jer smo u Barceloni imali velikog suparnika i zbog toga je ovaj uspjeh još značajniji. Bili smo bolji od njih cijele sezone i sada nakon 10 mjeseci mukotrpnog rada osjećamo ponos i sreću. Osobno sam silno želio ovaj trofej, a ako do kraja uspijem biti i najbolji strijelac tim bolje, no ne zamaram se više toliko s tim naslovom', izjavio je za klupsku internet-stranicu Ronaldo

Prvi naslov Reala nakon 2008. godine oduševio je i kapetana Ikera Casillasa koji u noći velikog slavlja nije želio komentirati izjave trenera Barcelone kako su suci Kataloncima prekasno počeli dosuđivati kaznene udarce, te indirektno taj razlog označio kao jedan od ključnih u neuspjehu katalonske momčadi ove sezone u Primeri.

'Ne osjećam potrebu razgovarati s Guardiolom jer je ovo veliki dan za Real. Dominirali smo cijele sezone i ne pridajem važnost više nikakvim izjavama Barcelonina trenera', poručio je kapetan 'kraljeva' uz opasku da slijedi nova era vladavine Reala u Španjolskoj.

'Imali smo uspona i padova ali na kraju smo ipak zaslužili prvo mjesto. Bilo je teških mečeva posebno u zadnje vrijeme na Camp Nouu i Vicente Calderonu, ali bili smo pravi kad je najviše trebalo. Nakon serije uspjeha Barcelone sada je vrijeme na nama da osvajamo u nizu', dodao je Casillas.