OTKRIVENA TAJNA

Ronaldo je igrao u pelenama i zabijao

21.02.2011 u 19:05

Bionic
Reading

Ronaldo je završio nogometnu karijeru, a o njegovim dogodovštinama na terenu i izvan njega moglo bi se napisati više knjiga. Jednu je ispričao bivši brazilski izbornik Vanderlei Luxemburgo

Nogometni stručnjak Vanderlei Luxemburgo je s novinarima podijelio jednu zanimljivost iz života 'Il Fenomena'. Tako je Ronaldo na Copa Americi 1999. morao nositi pelene.

'Ronaldo je imao višak kilograma te smo se trudili na sve moguće načine da mu skinemo kile. Liječnik reprezentacije dao mu je sredstvo za bolju probavu, a onda smo morali smisliti kako da ga zaštitimo od 'incidenata' na terenu', kazao je Luxemburgo.

Prema njegovim riječima, bili su to sramotni trenuci za Ronalda koji je ipak obukao pelene i zabio pet golova te vodio Brazil do šestog naslova prvaka Južne Amerike.

Luxemburgo nije u svojem razgovoru spomenuo da li su nakon utakmice pelene bile uprljane nečim drugim, a ne samo znojem i prašinom.

Spomenimo da je ne tako davno legendarni engleski nogometaš Gary Lineker priznao da je obavio veliku nuždu za vrijeme utakmice protiv Irske na Svjetskom prvenstvu u Italiji 1990. No on tada nije imao pelene.

Ronaldo je briljirao i s pelenama