POLUFINALE LIGE PRVAKA

Ronaldo i Rooney 'uništili' blijedi Arsenal

05.05.2009 u 22:27

Bionic
Reading

S priličnom lakoćom Manchester United obračunao se s Arsenalom u uzvratu polufinala Lige prvaka, i prošlotjednu pobjedu od 1:0 'pojačao' s nova tri komada u mreži 'topnika'. 'Crveni vragovi' će tako 27. svibnja u Rimu braniti naslov prvaka Europe protiv boljeg iz susreta Chelseaja i Barcelone

Manchester United s lakoćom je osigurao finale Lige prvaka. Uvjerljivom pobjedom nad Arsenalom na Emirates stadionu u Londonu, 'crveni vragovi' dokazali su ne samo kvalitetu nego i formu koja mora zabrinuti suparnika koji će im se suprotstaviti 27. svibnja na Olimpijskom stadionu u Rimu. Protivnik aktualnim prvacima Europe bit će bolji iz susreta Chelseaja i Barcelone koji je na rasporedu u srijedu navečer.

ARSENAL - MANCHESTER UNITED 1:3 (0:2)
LONDON; stadion Emirates, gledatelja: 58.000; sudac: Roberto Rosetti (Italija)

Strijelci: 0:1 Park (8), Ronaldo (11), 0:3 Ronaldo (61), 1:3 van Persie (76-11m)

Arsenal: Almunia - Sagna, Toure, Djourou, Gibbs (od 46. Eboue) - Walcott (od 63. Bendtner), Fabregas, Song, Nasri - Van Persie (od 79. Vela) - Adebayor

Manchester United: Van der Sar - O'Shea, Ferdinand, Vidić, Evra (od 65. Rafael) - Cristiano Ronaldo, Fletcher, Carrick, Anderson (od 63. Giggs), Park - Rooney (od 66. Berbatov)

Sir Alex Ferguson nije ništa prepustio slučaju kad je u pitanju uzvrat polufinala protiv Arsenala. Pobjedu od 1:0 u prvoj utakmici slavni Škot nije ni namjeravao braniti, već je napao domaćine s Cristianom Ronaldom kao usamljenom špicom, ali izvrsnom Portugalcu itekako je iz drugog plana pomagao Wayne Rooney. Slučajno ili ne, takva taktika isplatila se Manchester Unitedu već u početnih 10-ak minuta.

Brazilac Anderson uposlio je Ronalda, Portugalac je poslao jednu dugu loptu prema Ji-Sungu Parku i kad se činilo da će to biti laka lopta za 'topnika' Kierana Gibbsa, mladi 19-godišnji branič se okliznuo, a Korejac je pospremio poklon iza leđa nemoćnog Manulea Alumije. I dok se slavlje gostiju gotovo i nije stišalo, Robin van Persie je srušio Ronalda na 30-ak metara od svog gola, Portugalac je sam izveo slobodnjak i iznenadio loše postavljenog Almuniju. Sa 2:0 u gostima i domaćom pobjedom od 1:0, 'vragovi' su već na startu utakmice gotovo osigurali nastup u finalu Lige prvaka.

Arsenal se i nakon dva primljena pogotka držao svoje poznate igre s brojnim dodavanjima, no bez ijedne konkretne prilike ispred Edwina van der Sara. Do poluvremena 'topnici' su imali malu premoć u posjedu lopte (55:45 posto), no unatoč dvama primljenim golovima junak u njihovim redovima bio je Almunia. Jednostavno, Španjolac je toliko toga obranio Rooneyju i Ronaldu da je bilo pravo malo čudo da je na semaforu pisalo samo 0:2.

Da ne bi bilo nikakvih problema s gostujućom pobjedom, pobrinuli su se Park, Rooney i Ronaldo u 61. minuti izvevši brzu kontru koja je rezultirala briljantnom asistencijom Rooneyja prema Ronaldu i Almunia je ponovno bio nemoćan.

Zrnce nade da bi možda mogli barem izvući remi, 'topnici' su dobili nakon nepotrebnog starta Darrena Fletchera nad Cescom Fabregasom u 76. minuti kad je, promašivši loptu ispred Španjolaca koji je bio u gol prilici pred van der Sarom, 'počistio' mladog veznjaka Arsenala i zaradio izravni crveni karton. Jasno, sudac Roberto Rosetti uz 'crvendaća' pokazao je i na bijelu točku, a van Persie je zakucao loptu pod prečku za 1:3.

Ipak, do kraja susreta domaćini nisu smogli snage izravnije ugroziti vrata Manchester Uniteda i aktualni prvaci Europe zasluženo su izborili pravo na obranu titule u Rimu. Protiv koga će igrati, Chelseaja ili Barcelone, saznat ćemo u srijedu navečer kada će Katalonci gostovati na Stamford Bridgeu. Podsjećamo, u prvoj utakmici na Camp Nou bili je miroljubivih 0:0.