najave s otoka

[FOTO] Roman Abramovič osigurao milijune, pa bi Mateo Kovačić sljedeće sezone mogao igrati s jednim od najpotentnijih napadača svijeta

25.02.2021 u 12:37

Bionic
Reading

Londonski Chelsea još od 2018. godine, kada je osvojio FA kup, nije imao razloga za slavlje. Sve to pomalo deprimira gazdu 'plavaca' Romana Abramoviča, kojem novac nije problem. I ovog ljeta, navodno, opet ulaže puno u osnaživanje momčadi

Roman Abramovič itekako pazi svoju 'igračku', to jest nogometni klub Chelsea. Svake godine, to jest kada ima pravo, zbog financijskog fair-playa, u nju ulaže puno novca. Pa je tako i prošlog ljeta bivšem treneru Franku Lampardu dao ček od 230 milijuna funti za kupovinu novih igrača.

Lampard ih je naravno potrošio, pa su na Stamford Bridge došli i Timo Werner, Kai Havertz, Hakim Ziyech, Ben Chilwell, Edouard Mendy, Thiago Silva... Međutim, Lampard ih nije uspio zadržati pri vrhu tablice, te je sredinom siječnja dobio otkaz.

Umjesto njega, na klupu je sjeo njemački Thomas Tuchel, a rezultati mu sada idu na ruku. U šest premierligaških utakmica upisao je četiri pobjede i dva remija. I u Ligi prvaka ima pobjedu s gostovanja kod madridskog Atletica, dok je u FA kupu izborio četvrtfinale.

Sve to očito je oraspoložilo ruskog gazdu, Romana Abramoviča, koji bi, tako barem pišu otočki mediji, trebao Tuchelu osigurati novih 260 milijuna funti za ljetni prijelazni rok.

Prema pisanju The Suna, prvi na listi njemačkog trenera je norveški 20-godišnji napadač Erling Braut Haaland, koji sjajno igra u dresu dortmundske Borussije, za koju je u 43 utakmice zabio isto toliko golova, ali i upisao deset asistencija.

Haaland ima ugovor s njemačkim klubom sve do ljeta 2024. godine, ali i klauzulu u ugovoru da u ljeto 2022. godine može otići iz kluba za 75 milijuna funti.

S obzirom na to da je Borussia u financijskoj krizi, novinari nagađaju da bi ga 'žuto-crni' pustili već ovog ljeta za dvostruko veći iznos, a što u tom slučaju ne bi bio problem Tuchelu i Abramoviču.

Kako Borussia loše stoji i u Bundesligi, odnosno prilično je daleko od mjesta koja vode u Ligu prvaka sljedeće sezone, činjenica da bi Haaland ostao bez tog natjecanja, mogla bi i njega potaknuti na razmišljanje o promjeni sredine.

Sve to ide u prilog Chelseaju, a takvom se raspletu sigurno veseli i naš Mateo Kovačić, čije bi lopte trebale hraniti jednog od najpotentnijih napadača današnjice.

  • +18
Atletico M. - Chelsea Izvor: EPA / Autor: ROBERT GHEMENT