OZBILJNA PRIJETNJA

Roland Garros ostaje bez 'Grand slama'

03.11.2009 u 17:26

Bionic
Reading

Francuski teniski savez (FFT) zaprijetio je kako će Otvoreno prvenstvo Francuske, 'Grand Slam' turnir kojega su organizatori, premjestiti iz Roland Garrosa ukoliko u sljedećih godinu dana ne dobije dopuštenje gradskih vlasti Pariza za proširenjem tog kompleksa

Početkom ove godine dogovoren je projekt proširenja Roland Garrosa, čak je zaposlen i arhitekt koji je trebao osmisliti radove, no prema riječima glavnog tajnika FFT-a Gilberta Yserna pariško gradsko vijeće više nije zagrijano za taj projekt.

'Čini se da su gradski oci postali neprijateljski raspoloženi prema našem projektu što nije bio slučaj kada smo ga pokrenuli. Kad tome pridodate opiranje lokalnog stanovništva, prisiljeni smo potražiti druge opcije, uključujući i preseljenje', rekao je Ysern.

U svibnju su čelnici FFT-a najavljivali kako bi novi središnji teren u Roland Garrosu koji bi imao pomični krov mogao biti zgotovljen do početka turnira 2013. godine ili najkasnije do 2014., a za tu investiciju vrijednu 120 milijuna eura su grad Pariz i francuska vlada tada bili spremni uložiti po 20 milijuna eura.