NOVOSTI IZ BRLOGA

Rok Jakopič dobio nogu, Greg Day ugovor

20.12.2010 u 11:21

Bionic
Reading

Uprava Medveščaka i dalje 'kemija' momčad za nastavak sezone. Novo lice u svlačionici je kanadski internacionalac Greg Day, a Rok Jakopič je istovremeno dobio 'šimecki'. Karijeru će nastaviti u niželigaškom njemačkom klubu

Hokejaši Medveščaka dobili su u svlačionici novog kolegu, no istodobno i izgubili jednog starog člana. Kanađanin Greg Day stigao je na posudbu iz švicarskog drugoligaša HC Thurghua, a ukoliko zadovolji kriterije, uprave i trenera postoji realna mogućnost da ostane u momčadi i naredne sezone. Premda ga je teško uspoređivati s Frankom Banhamom, najvećom zvijezdom 'medvjeda' ove sezone, valja napomenuti da je i Banham u Zagreb stigao iz švicarskog drugoligaša. Nakon odlaska iz Ljubljane igrao je za HC Lausanne.

Dolaskom novog Kanađanina u redovima Medveščaka postalo je pretijesno za Roka Jakopiča i zato je Slovenac s hrvatskom putovnicom pronašao sebi novi klub. Riječ je o njemačkom niželigašu Pffafenhofenu.

Greg Day iza sebe nema NHL iskustvo, no uspješno je igrao u AHL-u za Worchester Ice Catse i u ECHL-u za Las Vegas Wranglerse. Po dolasku u Europu prvo s francuskom momčadi Mullhouse osvaja prvenstvo, zatim i s norveškom Vålerengom osvaja tamošnji naslov prvaka. U sezoni 2007/08. odlazi u Italiju gdje igra za Milano, no nakon sedam kola odlazi u Graz gdje ostaje naredne dvije sezone (2008/09. i 2009/10) tijekom kojih postiže 99 bodova.

Day je odigrao 183 utakmice u EBEL ligi postigavši 76 golova i ostvarivši 131 asistenciju te skupivši sveukupno 207 bodova, što je pokazatelj da je Day klasni napadački centar. Samo tijekom prošle sezone (2009/10) u EBEL doigravanju, igrajući protiv zagrebačkog Medveščaka u šest utakmica, Day je postigao pet bodova, što znači da je, od ukupno 15 pogodaka koje je Graz zadao Medveščaku, u četvrtfinalnu on sam sudjelovao sa 30 posto.

Nakon Graza i EBEL lige Day odlazi u Švicarsku B ligu (NLB) igrati za HC Thurghua, gdje je odigrao 25 utakmica i postigao 13 golova i 17 asistencija ostvarivši sveukupno 30 bodova, čime je ujedno i vodeći strijelac kluba.