najveći odlazi u mirovinu

Roger Federer definitivno potvrdio svoju odluku: U petak igram svoj posljednji meč, nema šanse da se predomislim...

21.09.2022 u 09:19

Bionic
Reading

Legendarni Roger Federer (41), za mnoge najbolji tenisač svih vremena, u petak će se u Londonu na Laver Cupu oprostiti od profesionalnog bavljenja tenisom i zaključiti fantastičnu karijeru

Ovo je definitivno kraj vjerojatno najveće karijere u svijetu tenisa! Roger Federer (41) potvrdio je da će u petak u Londonu na Laver Cupu odigrati svoj posljednji meč u prebogatoj karijeri.

'Definitivno sam završio s profesionalnim igranjem tenisa', kazao je Federer te dodao:

'Nema šanse da se u budućnosti predomislim i da možda ponovo odigram neki turnir. Završio sam s igranjem tenisa...'

Jasno da mu nije bilo lako objaviti kraj, svi su se nadali da će legendarni švicarski tenisač odigrati barem još jednu sezonu. No, sad je stvarno kraj... Prošlog četvrtka Federer je objavom na društvenim mrežama potvrdio da odlazi u mirovinu.

'Trebalo mi je puno vremena da je sastavim. Ali, od kada je vani, osjećam se bolje. Pisanje te objave oduzelo mi je puno energije. Bilo je jako dirljivo, pogotovo za moje roditelje i Mirku, a troje djece je plakalo. Sad puno lakše mogu govoriti o umirovljenju i to nisam očekivao', kazao je Federer te otkrio kad je konačno 'prelomio':

'Još sam u srpnju shvatio da moje koljeno nije napredovalo u oporavku kako sam se nadao. Zapitao sam se: 'Koji je smisao svega?' Bio sam dugo vremena izvan tenisa, to mi je pomoglo da se lakše odlučim... Sad znam da je to dobra i jedina ispravna odluka. Jednostavno ne mogu ganjati nešto što je teško ostvarivo.'

Federer će u petak odigrati samo meč u parovima, ali i dalje se namjerava pojavljivati na teniskim terenima.

'Volio bih nastaviti igrati promotivne mečeve. Želim odigrati ekshibiciju u sljedećih šest do devet mjeseci, pozvao bih sve svoje suputnike da im se zahvalim na ovom fantastičnom putovanju. Koliko god je sve ovo tužno za moje navijače, ne želim im oduzeti nadu i samo nestati sa scene. Previše volim ovaj sport, želim i dalje biti blizu tenisa', otkrio je planove Federer.

Za kraj je otkrio veliku želju koja bi mu se u Londonu trebala i ispuniti...

'Možda bih mogao zaigrati parove s Rafom Nadalom. To bi bio apsolutni san...', zaključio je Roger Federer.