SRAMOTA S KREČA

Robinho: Glave gore, osvojit ćemo SP u Brazilu

18.07.2011 u 13:55

Bionic
Reading

S obzirom na to kako su igrali cijelo natjecanje, nije čudno što su se Brazilci od Copa Americe oprostili već u četvrtfinalu. Paragvaj je bio bolji nakon jedanaesteraca (2:0), s bijele točke nijedan od četiri pripadnika Carioca koji su se okušali nije uspio. Za najnogometniju zemlju svijeta to je ravno sramoti, no dok narod bjesni, šef momčadi ne diže veliku paniku

'Poraz uvijek donosi tugu, pogotovo jer smo radili tako naporno da bismo pobijedili', rekao je izbornik brazilskih nogometaša Mano Menezes.

Njegova je momčad bila dominantna, više je napadala, ali i promašivala sve izgledne prilike.

'Bili smo superiorni čitavih 120 minuta, ali to na kraju nije bilo dovoljno jer nismo zabili gol za koji smo se jako trudili. Očito to nije bio naš dan, a napravili smo sve da pobijedimo. Sada moramo biti zreli, smireni i sve analizirati kako treba. Na putu do polufinala zaustavila nas je momčad koja je u natjecanju remizirala četiri puta. To su teške stvari u nogometu i s njima moramo živjeti', rekao je Menezes.

Utjeha bi Brazilcima mogla biti osvajanje SP-a koji se 2014. igra upravo u njihovoj zemlji.

'Ono što sada možemo napraviti jest podići glave i osvojiti Svjetsko prvenstvo u svojoj zemlji. Ipak, mislim da je iza nas dobra Copa. Šteta što ne možemo ponovno biti prvaci. Bili smo znatno bolji, ali smo poraženi na penale. Vježbali smo izvođenje, ali nije išlo', izjavio je Robinho.

Jadne ptice