samo za tportal

Robert Prosinečki jako dobro zna kakav su uspjeh ostvarili Oršić, Ademi, Livaković i ostatak ekipe: Španjolci nam ne leže, ali...

20.03.2021 u 11:33

Bionic
Reading

Dva su dana prošla od veličanstvene pobjede Dinama nad Tottenhamom, u kojoj je Mislav Oršić s tri gola srušio bogataše iz Londona, i gurnuo 'modre' u četvrtfinale Europske lige, a o tom se uspjehu i dalje priča

Nogometna euforija zahvatila je Zagreb. Jer prolazak u četvrtfinale nekog europskog natjecanja čekao se još od 1970. godine i igranja sa Schalkeom u Kupu kupova.

No, očito je formirana jedna Dinamova čudesna generacija, koja je još prije dvije sezone srušila prokletstvo igranja u tzv. europskom proljeću. Ove sezone otišli su korak dalje, i nije ni čudno da su oni sada naši junaci.

Sve utakmice UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige ekskluzivno možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Među onima koji je superlativima popratio uspjeh 'modrih' jest i jedan od najvećih hrvatskih nogometaša, koji je pisao i Dinamovu povijest, Robert Prosinečki.

>> Mislav Oršić: Naravno da imam tremu. S 13 godina zbog Modrića sam išao na sjever, a sada ću igrati uz najboljeg igrača svijeta

'Čudo. ČUDO! Jednostavno ne znam kaj bi rekao novo, od onog što su dosad svi već izjavili', rekao je za tportal 52-godišnji Prosinečki, koji trenutno odmara, ali i priželjkuje novi trenerski angažman.

'Treba dečke pohvaliti kakvu su fenomenalnu utakmicu odigrali. Ovo je veliki uspjeh, definitivno jedan od najvećih u klupskoj povijesti'.

Baš kao što je i Oršić s ova tri gola zaslužio status među legendama kluba?

'Neću reći ništa novog kada kažem da je bio briljantan. Razvio se u izvanrednog igrača, strašno je sazrio, ali ova tri gola nisu slučajnost. Jer on je već rušio i Atalantu. Prema tome, nije ovo slučajnost. Jedino mi je žao što nema publike na tribinama i što i oni nisu mogli uživo uživati u ovom veselju'.

A može li se ova priča nastaviti i nakon Villarreala?

'Sve je moguće, jer sada je momčad puna samopouzdanja. Ali Španjolci nam ne leže, tako da trebamo biti oprezni. Osim toga, znam da Villarreal dobro stoji u španjolskom prvenstvu, ali i da igra lijep i dobar nogomet. Međutim, zakaj i njih ne bi pobijedili?', zaključio je Robert Prosinečki.

I slažemo se s njime - zakaj ne?

  • +62
Dinamo pobijedio Tottenham 3 : 0 Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX