gospodin

Robert Lewandowski opet je ostao bez Zlatne lopte, ali unatoč svemu poslao je zahvalu 'važnim ljudima'

30.11.2021 u 08:31

Bionic
Reading

Poljski reprezentativac i napadač minhenskog Bayerna, koji je u prošloj sezoni u dresu bavarskog kluba u 40 utakmica zabio 48 golova, te osvojio naslov prvaka Njemačke i njemački Super-kup, bio je pritajeni favorit za osvajanje Zlatne lopte. No, ostao je iza Lionela Messija. Međutim, iz njegovih se riječi ne može zaključiti da je razočaran

Sjajni poljski napadač Robert Lewandowski, kojem je ova nagrada trebala pripasti 2020. godine, ali koju nije osvojio jer je dodjela Zlatne lopte bila odgođena zbog pandemije koronavirusa, ovog je puta ostao korak do vrijednog priznanja.

Jer žiri je odlučio da je za 2021, godinu najbolji igrač Lionel Messi, kojem je to sedmo ovakvo priznanje.

'Za početak, želim čestitati Lionelu Messiju na osvajanju Zlatne lopte. Želim se zahvaliti svakom novinaru koji je glasao za mene i koji je smatrao da su moja dostignuća bila važna u 2021. godini. Osvojio sam nagradu za najboljeg napadača godine i ni jedan igrač ne može osvojiti individualnu nagradu bez jake momčadi i odanih navijača iza sebe', pojasnio je Lewandowski.

Napadač minhenskog Bayerna je naglasio da je u svemu najbitnija porodica i da mu je ona dala snagu i inspiraciju.

'Želim se zahvaliti mom Bayernu zbog mogućnosti da uspijem i ispunim moje snove. Zahvaljujem se svojim suigračima iz poljske reprezentacije i Bayerna. Također, hvala i navijačima koji me podržavaju svakoga dana i to mi mnogo znači. I ono najvažnije, veliko mojoj obitelji. Hvala majko, hvala Anna jer si ljubav mog života i moj najbolji prijatelj. Hvala i mojoj sestri Mileni i svim prijateljima i ekipi menadžera za kontinuiranu podršku, zbirku mojih uspjeha. Hvala vam', poručio je Poljak.

  • +5
Lionel Messi, Zlatna lopta 2021. Izvor: EPA / Autor: YOAN VALAT