NOVI SLOVENAC NA POSUDBI

Robert Kristan propušta početak sezone

02.08.2011 u 17:03

Bionic
Reading

U Zagrebu vlada zatišje između druge i treće etape hokejaške euforije, no Medveščak će u novu sezonu EBEL lige ući oslabljen za svog pouzdanog vratara Roberta Kristana. Klupsko priopćenje prenosimo u cijelosti

Početkom ljeta prvi vratar Medveščaka Robert Kristan podvrgnut je rutinskoj operaciji koljena nakon koje je došlo do komplikacija te je učinjena još jedna operacija. Operativni zahvat je uspio, igrač se trenutno nalazi na kućnoj njezi u procesu rehabilitacije i terapije.

Mišljenjem liječničkog tima sigurno je kako će Kristan propustiti pripremne treninge i pripremne utakmice momčadi Medveščaka, dok se njegov prvi povratak na led, u vidu treninga, očekuje krajem kolovoza ove godine. Naime, nakon operativnog zahvata i tijekom oporavka mišići noge izgubili su snagu, a sam oporavak trenutno nije u cijelosti predvidljiv, stoga se ovaj ritam oporavka i povratka u igru isključivo smatra okvirnim datumom koji je podložan promjenama. Nakon oporavka i rehabilitacije igrač će prvo početi s individualnim, a zatim i timskim pripremama i treninzima na ledu, a sportski tim Medveščaka u suradnji s liječnicima prvo pojavljivanje pred publikom za sada očekuje sredinom odnosno koncem rujna.

Dok je Kristan na oporavku, na klupi zagrebačkih 'medvjeda' i na ledu će ga zamijeniti novo vratarsko pojačanje Medveščaka, Micahel Ouzas, koji se ovih dana pridružio momčadi, a slijedom nepredviđenog izostanka prvog vratara momčadi se ovih dana na posudbi pridružio i slovenac Aleš Sila.