žuti definitivno odlazi

Rober Prosinečki više nije trener Kayserispora; otkriveni razlozi ovog neočekivanog razlaza

06.08.2020 u 19:07

Bionic
Reading

Robert Prosinečki (51) više nije trener turskog prvoligaša Kayserispora nakon što je odbio produženje ugovora. Popularni Žuti isprva nije uspio spasiti svoju momčad, kraj sezone završili su na pretposljednjem mjestu i ispali. No, Turski nogometni savez odlučio je da ove sezone nitko ne ispada iz lige, te će Kayserispor i sljedeće sezone u najvišem rangu

Otvorila je ta odluka Robertu Prosinečkom mogućnost ostanka u klubu, ali dogovor na kraju ipak nije postignut.

Turski mediji navode kako je između Prosinečkog i čelnih ljudi kluba 'puklo' nakon što mu nisu mogli obećati da će dovesti adekvatna pojačanja za novu sezonu. A svima je, pa i Žutom, jasno kako s aktualnim igračkim kadrom ne može osigurati ostanak... Zato se Prosinečki zahvalio čelnicima kluba koji sada moraju krenuti u potragu za novim trenerom.

Prosinečki je od prosinca 2019. godine započeo drugi mandat kao trener Kayserispora te je u tom razdoblju u 19 utakmica ostvario šest pobjeda, pet remija te osam poraza.

  • +9
Robert Prosinečki Izvor: tportal.hr / Autor: Matej Grgić

No, dojam je kako Robert Prosinečki neće dugo čekati na novi angažman, navodno već ima nekoliko konkretnih ponuda za nastavak karijere. Sve do prije nekoliko dana Trabzonspor je bio vrlo zainteresiran, ali je ipak angažirao Eddieja Newtona. Turski mediji sada Prosinečkog 'guraju' prema Denizlisporu, navodno je zainteresiran i Konyaspor te novi prvoligaš Hatayspor.