S HRVATSKOM ZA MEDALJU

Rivera: Idemo barem po broncu

28.01.2012 u 12:12

Bionic
Reading

Španjolska je bila optimistična uoči polufionalnog dvoboja s Danskom, no nakon poraza čini se da su 'furiji' potonule sve lađe

Nakon tijesnog poraza od Danske (25:24) španjolsku rukometnu reprezentaciju na Euru u Srbiji čeka borba za brončanu medalju protiv Hrvatske. Po završetku susreta španjolski izbornik Valero Rivera nije skrivao razočaranje.

'Momčad nije ovo zaslužila. Istina je da nismo bili dobri u prvom poluvremenu, posebno u napadu, ali mislim da s obzirom kako smo radili i igrali tijekom turnira nismo zaslužili ispasti na kraju', komentirao je Rivera.

'Mogu samo reći da mi je žao jer momčad uvijek daje sve od sebe i nikad ne odustaje čak i kada ne igra dobro. Nedostajalo nam je i malo sreće'.

U zadnjem napadu na susretu Ugalde je imao priliku za izjednačenje i odvođenje utakmice u produžetak, ali je promašio. Međutim, ostaje upitno da li je pucao pod prekršajem.

'Volio bih vidjeti usporenu snimku te akcije jer se iz moje perspektive činilo kao prekršaj'.

Ovako Španjolskoj preostaje borba protiv Hrvatske za broncu. Protiv izabranika Slavka Goluže Španjolska je slavila u drugoj fazi natjecanja po skupinama (24:22), ali utakmica u nedjelju bit će puno važnija.

'Inzistiram da je momčad zaslužila više, ali sada imamo vremena za oporavak tako da barem možemo osvojiti brončanu medalju. Ali neće biti lako jer je poraz od Danske bio vrlo težak'.