gent ima prednost

Rijeka već jednim okom gleda prema posljednjoj prepreci: To bi trebao biti bivši prvak Belgije…

09.08.2019 u 09:04

Bionic
Reading

Nakon pobjede 2:0 na Rujevici protiv Aberdeena Rijeka je došla blizu ulasku u posljednje pretkolo Europske lige, a s obzirom na 1:1 na Cipru protivnik bi mogao biti belgijski Gent…

Bišćanova momčad ima sjajan rezultat uoči putovanja u Škotsku i uzvrata sljedećeg četvrtka pa sigurno jednim okom uprava kluba gleda prema posljednjoj prepreci na putu do Europske lige.

  • +18
NK Rijeka - Aberdeen; 3. pretkolo Europske lige, 8.8.2019. Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

S obzirom na prvi dvoboj na Cipru, to bi mogao biti belgijski Gent. Momčad Jessa Thorupa odigrala je 1:1 kod AEK Larnace, a iako taj rezultat ne jamči siguran prolaz dalje, kvaliteta bi u uzvratu trebala biti na strani Belgijaca.

Riječ je o klubu koji je 2015. godine po prvi put osvojio titulu prvaka Belgije, ali nakon toga sljedećih sezona više nije bio u stanju nositi se s Genkom, Bruggeom i Anderlechtom na samom vrhu.

Rijeka je u dobrim poslovnim odnosima s ovim klubom u kojeg je svojedobno prodala Franka Andrijaševića koji je i dalje u momčadi, ali trener na njega ozbiljno ne računa i trebao bi biti prodan do kraja ljeta.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Gent je i klub u kojem je Lovre Kalinić bio standardan među vratnicama i stvorio si ime, što mu je osiguralo transfer u Astonu Villu prošle zime.

Najvrjedniji igrači ove momčadi su kanadski napadač Jonathan David i gruzijski ofenzivni veznjak Giorgi Chakvetadze, a trenutna momčad je prava legija stranaca i samo tri Belgijca su započela susret na Cipru ovog četvrtka. No, s druge strane terena nije bio niti jedan Cipranin na travnjaku.

Dakle, ako sredi Aberdeen, Rijeku čeka protivnik slične kvalitete. Put prema grupnoj fazi Europske lige je otvoren…