EuropskA ligA

Rijeka pred velikim izazovom nakon šoka koji im je priopćila Uefa

14.09.2017 u 08:57

Bionic
Reading

Hrvatski prvak HNK Rijeka u 1. kolu Europske lige dočekuje na Rujevici grčki AEK (19 sati). Najveći problem za nogometaše Rijeke svakako je izostanak najvatrenijih navijača zbog Uefine kazne

Kao što je poznato UEFA kaznila Rijeku zatvaranjem novoizgrađene sjeverne tribine Rujevice, ali nema sumnje kako će usprkos tome atmosfera koju će na stadionu stvoriti navijačka skupina Armada biti sjajna.

Nakon što Rijeka nije uspjela izboriti nastup u grupnoj fazi Lige prvaka, budući da je u završnoj fazi kvalifikacija od Kekove momčadi bolji bio grčki prvak Olympiakos, kao utjeha ostao im je nastup u Europskoj ligi, piše portal Dvoznak.com.

>> UEFA opalila šamar hrvatskom prvaku; tu je i još veća prijetnja!

U završnici prijelaznog roka Rijeka se pojačala na kritičnim pozicijama, a momčad je odigrala dvije odlične prvenstvene utakmice protiv Intera i Cibalije pa stoga trener Rijeke Matjaž Kek priželjkuje dobar rezultat protiv AEK-a:

'Normalno je da nas izuzetno veseli nastavak naše europske jeseni. Dolazi nam protivnik koji je dokazana kvaliteta, AEK je dobro vođena momčad s dobrim pojedincima. Čeka nas zanimljiva utakmica, prva u grupi, uvijek je važno kako uđeš u natjecanje. Igramo kod kuće, naša su razmišljanja uvijek pozitivna. Budite uvjereni da ćemo biti maksimalno motivirani s najvećom željom da dođemo do pozitivnog rezultata.'

  • +7
Hrvatski Telekom Prva Liga, 08. kolo, HNK Rijeka - HNK Cibalia Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

Posljednjih je dana manjih problema s ozljedom imao polivalentni Vešović, no on je spreman za nastup protiv AEK-a što znači da Kek nema problema s izostancima. U konkurenciji za nastup kod Rijeke neće biti ljetnih pojačanja Jelića i Gomelta koje Kek nije prijavio za ovo natjecanje. Najveći hendikep za Rijeku biti će izostanak najvatrenijih navijača budući da je UEFA kaznila klub zatvaranjem novoizgrađene sjeverne tribine Rujevice.

AEK je nakon deset godina pauze ovog ljeta ponovno zaigrao u kvalifikacijama za Ligu prvaka, no bogati moskovski CSKA bio je presnažan suparnik za momčad Manola Jimeneza. Momčad iz Atene ipak je izborila europsku jesen budući da u dva susreta s Club Bruggeom nije primila pogodak, dok je pred svojim navijačima belgijsku mrežu zatresla čak tri puta. Nije AEK primio niti jedan gol ni u tri uvodne prvenstvene utakmice, te sa sedam osvojenih bodova dijeli vrh tablice s Rijeci dobro poznatim Olympiakosom.

Manolo Jimenez ne očekuje lagan posao na Rujevici:

'Iz 7:0 protiv Cibalije može se iščitati da je Rijeka velika i jaka momčad i da moramo odigrati jako dobru utakmicu na Rujevici. Rijeka je odigrala veliku utakmicu na Karaiskakisu, te jednako dobru utakmicu protiv Olympiakosa u Rijeci. Napravili su neke sitne pogreške i zahvaljujući njima ostali bez plasmana u skupine Lige prvaka. Našim igrama u prvenstvu ove sezone sam zadovoljan, no domaće prvenstvo nije isto što i Europa. Meni je najbitnije da momčad kvalitetno radi. Očekujem da se AEK na Rujevici pokaže u dobrom svjetlu, a onda će adekvatni rezultat doći kao posljedica naše igre.'

Problem za Jimeneza predstavlja ozljeda važnog veznjaka Simoesa koji je stigao s ostatkom ekipe u Rijeku, no čiji je nastup na Rujevici pod znakom upitnika. S obzirom na ozljedu iskusnog Chygrinskog, stoperski par AEK-a trebali bi činiti Vranješ i Ćosić, igrač koji je donedavno bio suigrač Rijekinog stopera Župarića u talijanskoj Pescari. Gostima će nedostajati i ozlijeđeni mladi napadač Giakoumakis.