VELIKA ŠTETA

Rijeka nije mogla dramatičnije ostati bez ičega protiv moćnog Milana!

28.09.2017 u 23:05

Bionic
Reading

U 2. kolu skupine D nogometaši Rijeke na nesretan su način izgubili u gostima od Milana. Iako su u završnici zabili dva pogotka, talijanska momčad u sudačkoj je nadoknadi golom Cutronea stigla do konačnih 3:2.

Riječani su ovog četvrtka odradili svoj najveći europski izazov i nisu se osramotili. Protiv moćnog Milana u završnici susreta pokazali su zube i umalo kreirali senzaciju, no golom u sudačkoj nadoknadi domaćin se ipak dokopao pobjede.

  • +11
Europska liga, skupina D: Milan - Rijeka Izvor: Reuters / Autor: STEFANO RELLANDINI

Bio je to susret u kojem je Rijeka dobro krenula i imala nekoliko prilika na samom početku. Heber je u dva navrata prijetio Donnarummi u 3. i 5. minuti, no nije uspio iz izglednih pozicija svladati sjajnog mladog golmana, da bi zatim uslijedila kazna.

Milan je zabio pogodak iz prve smislene akcije, zahvaljujući Andre Silvi koji se u 14. minuti probio lijevom stranom, prošao kraj Župarića i odličnim udarcem svladao Slugu.

Rijeka je pokušavala izjednačiti, a najbliže je tome bio Jakov Puljić u 25. minuti koji je slabo pucao glavom iz blizine i nije na pravi način ugrozio gol Milana. Dvoboj je bio neizvjestan u sljedećih pola sata, a onda je Musacchio nakon prekida zabio iz blizine i udvostručio prednost.

Do kraja susreta crveno-crni su činilo se rutinski čuvali prednost, ali onda je Bonucci pogriješio u 84. minuti i Acosty se sjurio sam prema golu i pogotkom dao nadu Riječanima. Šest minuta kasnije Črnic je izborio penal u duelu s Romagnolijem koji je Elez pretvorio u izjednačenje i gostujući navijači već su počeli slaviti.

Ipak, u četvrtoj minuti sudačke nadoknade Cutrone je zabio nakon asistencije Borinija za pobjedu Milana i mnogo tuge u redovima Riječana.

Za Rijeku situacija u grupi još uvijek nije izgubljena, jer je u drugoj utakmici AEK jedva izvukao bod protiv Austrije i nije pobjegao na velikih šest bodova. Naš Marko Livaja s dva je gola spasio Atenjane od poraza, a tih 2:2 vraća i Kekovu momčad u igru koja u sjedeće dvije utakmice s dvije pobjede protiv Austrijanaca može čak i do drugog mjesta na ljestvici...

Europska liga

Skupina D

Milan-Rijeka3:2
AEK Atena-Austria Beč2:2
Utk.Pob.Ner.Izg.Bod.
1.Milan22006
2.AEK Atena21104
3.Austria Beč20111
4.Rijeka20020

Sljedeće utakmice

19.10.Austria Beč-Rijeka
19.10.Milan-AEK Atena