morate vidjeti ove pogotke

Rijeka na Rujevici srušila Varaždin; pale tri golčine o kojima će se još dugo pričati

20.07.2019 u 20:54

Bionic
Reading

U prvoj subotnjoj utakmici prvog kola Hrvatski Telekom Prve lige, na dobro ispunjenoj Rujevici, Rijeka je svladala Varaždin 2:1 (1:1)

Osvajač Hrvatskog nogometnog kupa za prošlu sezonu krenuo je s tri boda u novo prvenstvo. Domaća momčad potvrdila je status papiranotg favorita u dvoboju sa povratnikom u prvoligaško društvo te zasluženo došla do cijelog plijena, a svi oni koji su došli uživo pogledati ovaj dvoboj mogli su uživati u tri prekrasna pogotka koji bi mogli osvanuti i na stranim portalima.

Kao što se i pretpostavljalo Rijeka je od prvih minuta željela pokazati gostima tko je gazda na Rujevici, a pritisak domaćina urodio je plodom već u ranoj fazi utakmice.

U sedmoj minuti Murić je slalomom s 30 metara od gola prošao varaždinske nogometaše, ušao u kazneni prostor sve do peterca i iz blizine matirao nemoćnog vratara Nevistića.

Taj pogodak kao da je probudio suparnika koji je uzvratio u 22. minuti na najbolji mogući način – golčinom. Kolarić je primio loptu na dvadesetak metara, riješio se majstorski svojih čuvara, opalio i pogodio same rašlje za izjednačenje. Golman Rijeke Prskalo tu nije mogao ništa.

Nakon dva sjajna pogotka malo se primirilo, igrači obje momčadi pokazali su veliko htijenje, ali više nije bilo onih pravih uzbuđenja sve do 36. minute kada je Nevistić zaustavio pokušaj Čolaka.

  • +10
Hrvatski Telekom Prva HNL, 1. kolo, HNK Rijeka - NK Varaždin Izvor: Pixsell / Autor: Nel Pavletic/PIXSELL

U nastavku je pet tisuća gledatelja bilo opet na nogama u 57. minuti. Nova golčina Murića koji je opalio iz slobodnjaka s oko 20 metara. Kakvi ludi golovi na Rujevici!

Do kraja utakmice Rijeka je bila ta koja je imala više od igre, ali u kojoj nije bilo pretjeranog rizika, bilo je važnije spriječiti moguće pokušaje Varaždinaca. U tome su domaći nogometaši uspjeli i tako pobjednički počeli put u hrvatskom prvenstvu.

Rijeka je na trenutačnoj ljestvici treća s tri boda, koliko imaju vodeći Dinamo i drugoplasirani Osijek.