rasprodaja na rujevici

Rijeka je u istom danu prodala dva važna igrača; Rujevicu napuštaju kapetan i najiskusniji član prve momčadi

26.01.2022 u 11:17

Bionic
Reading

Natjecanje u Hrvatski Telekom Prvoj ligi nastavlja se ovog vikenda, a Rijeka u nedjelju (30. siječnja, 17.30 sati, Arenasport 1, MAXtv) u derbiju kola gostuje na Maksimiru kod Dinama. No, pitanje u kojem će sastavu istrčati Rijeka koja je u jednom danu prodala dva važna igrača

Dugo je Rijeka u tajnosti dogovarala transfer svog kapetana Hrvoja Smolčića (21) u Eintracht iz Frankfurta, a sada je napokon posao i zaključen!

Smolčić je uspješno prošao liječnički pregled u Frankfurtu, čeka se još samo potpis i od ljeta će biti postati igrač bundesligaša Eintrachta.

Fantastičan je to posao za Rijeku koja će za svog kapetana dobiti oko tri milijuna eura odštete (dva milijuna odmah plus bonusi), a on će ovu sezonu odraditi na Rujevici. Prema najavama iz kluba, Smolčić će biti u konkurenciji za derbi s Dinamom ove nedjelje (30. siječnja, 17.30 sati, Arenasport 1, MAXtv).

Sve utakmice UEFA Lige prvaka, UEFA Europske lige i Hrvatski Telekom Prve lige možete gledati na MAXtv-u (Arenasport). Više informacija OVDJE.

Drugi je posao Rijeke bio više ili manje očekivan. Sad je i službeno, Ivan Tomečak (32), najiskusniji prvotimac momčadi po drugi put napušta Rujevicu. Tomečak je u drugom mandatu odradio tri i pol sezone u dresu Rijeke, za koju je ukupno odigrao 191 utakmicu i zabio 12 golova.

Rastanak je bio očekivan jer Tomečaku je ugovor s Rijekom završavao u lipnju ove godine, a karijeru će nastaviti na Cipru, u redovima Pafosa. Poveznica? U ciparskom prvoligašu odnedavno funkciju direktora obnaša Ivan Mance, nekadašnji šef stručne operative na Rujevici pa je cijeli posao vrlo brzo dogovoren na obostrano zadovoljstvo. Rijeka će dobiti neku odštetu, a Tomečak priliku da se okuša u ciparskoj ligi. No, njegovim odlaskom Rijeka će brzo morati tražiti prinovu na poziciji desnog bočnog...