prijateljske utakmice

Rijeka izgubila od njemačkog četvrtoligaša, Dinamo remizirao s Makedoncima

30.01.2018 u 20:19

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke na pripremama su u Portugalu, dok Dinamo formu za proljetni dio prvenstva lovi u Turskoj...

Rijeka je u manje od 24 sata odigrala još jednu utakmicu. Jučer je momčad Matjaža Keka izgubila od Aarhusa 2:1, a danas je aktualne hrvatske prvake, pobijedio njemački četvrtoligaš Mannheim 2:0. Golove za njemačku momčad zabio je Gianluca Korte u 43. i 51. minuti. Olakotna okolnost za momčad s Rujevice leži u činjenica da je Kek na teren izveo je mješovit sastav u oba poluvremena...

Previše je odlazaka da bi se u tako kratkom vremenu uigrala nova postava Rijeke, no 45 minuta odigrao je bugarski napadač Valeri Božinov koji je prošao velike europske klubove poput Manchester Cityja, Juventusa, Sportinga, Fiorentine... Očigledno je kako je Božinov stigao nespreman, no ima još sljedećih desetak dana za nabijanje forme jer proljetni dio Hrvatski Telekom Prve lige počinje 10. veljače.

Autor: youtube

Osijek je na pripremama u Španjolskoj, a momčad Zorana Zekića izgubila je od Steaue 2:0. 

Rumunji su poveli u 10. minuti golom kapetana Tanasea, a u 53. minuti Teixeira je zabio za 2:0. U 74. minuti Bočkaj je mogao smanjiti iz penala, ali njegov je udarac obranio Steauin golman.

Autor: youtube

Dinamo je u isto vrijeme u Turskoj odigrao 0:0 protiv makedonske Škendije. Bila je to ujedno i posljednja pripremna utakmica 'modrih' koji su ovaj dio u turskom Beleku zaključili s tri pobjede (Ordabasy, Šahtar Donjeck, Sonderjyske), te dva remija (Zorja i Škendija).

Najvažnije iz dotične utakmice je povratak na teren Benkovića koji je dobio priliku u posljednjih 15-tak minuta utakmice nakon pauze zbog ozljede.

Autor: youtube
  • +15
Dinamo - Rijeka, 14. kolo HT Prve lige, 2017/18. Izvor: Pixsell / Autor: Igor Kralj/PIXSELL