europska liga

Rijeka ipak nije uspjela iznenaditi višestruko skuplju momčad Genta

29.08.2019 u 21:54

Bionic
Reading

Nogometaši Rijeke na svojoj su Rujevici odigrali 1:1 protiv belgijskog Genta, što nije bilo dovoljno za prolazak u skupine Europske lige, jer u prvoj utakmici belgijska je momčad slavila 2:1

Nakon što su nogometaši Rijeke u prvoj utakmici doživjeli poraz u Gentu, jasno je bilo da Bišćan i njegovi igrači pred svojim navijačima moraju ići po pobjedu. I stoga otvorenija varijanta, s čak trojicom igrača pred 16-ercem gostiju nije bilo nikakvo iznenađenje.

Ta želja domaćih da dođu do ranog pogotka osjetila se od prvog zvižduka suca Letexiera, pa su igrači Rijeke zaprijetili u osmoj i 13. minuti. No, prvo je Halilović neuspješno pokušao dodati do Čolaka, a onda je i Acostyjev dobar ubačaj Lončar uspio poslati, ali samo pokraj gola.

  • +17
Rijeka - Gent, uzvratna utakmica play-offa Europske lige Izvor: Cropix / Autor: Matija Djanjesic / CROPIX

Na Bišćanovu žalost, sve zamišljenjo palo je u vodu u 19. minuti, jer Čolak se ozlijedio te je već tada morao raditi prvu zamjenu. Ipak, ni to se nije pokazalo tako lošim potezom, jer Jakov Puljić je nakon samo desetak minuta igre odveo svoju momčad u vodstvo. Lončar je ubacio s lijeve strane, lopta je došla do Acostyja, koji je iz drugog pokušaja sjajno pronašao samog Puljića, a ovaj je lijepim udarcem s desetak metara šalje poslao loptu pod vratnicu i matirao Kaminskog.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Bio je to trenutak kada je Ruejvica eksplodirala od veselja. Ali čini se i domaći igrači, jer već u sljedećem napadu gostiju Ukrajinac Igor Plastun uspio je pogoditi za 1:1.

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Do kraja poluvremena nismo vidjeli više ni jednu konkretniju prigodu, s time da je bio dojam kako je Gent u tim trenucima u puno boljem stanju, što nije ni čudilo s obzirom na to ekspresno izjednačenje.

Početak drugog dijela opet je protekao u režiji Gentovih igrača, dok su Bišćanovi uglavnom bili promatrači. Nije da nisu htjeli, ali su gosti iz Belgije djelovali konkretnije.

Tek od 67. minute stvari na travnjaku su se nešto promijenile, posebice od ulaska Murića umjesto Capana. U 71. minuti Lončar je ubacio, ali je Puljić bio prenizak.

Dvije minute kasnije Murić je pokušao udarcem iz daljine ugroziti protivnički gol, ali njegov je udarac završio u bloku.

Ono što je najzanimljivije, Gent, koji je na papiru puno skuplja momčad, kao da nije imao ambicija za postizanjem drugog gola, dok Rijeka očito nije imala snage. Uz to, s tribina Rujevice polako su počeli i stizati zvižduci, što nikako nije išlo u prilog Bišćanovim igračima.

Ipak, i takva umorna Rijeka u 88. minuti stigla je na korak do senzacije, ali na njezinu žalost golman Kaminski bio je za desetinku sekunde brži od Acostyja i skinuo mu je loptu s noge.

Posljednju priliku za domaćine, u drugoj minuti sudačke nadoknade, nakon Murićevog dodavanja propustio je Puljić i u tom trenutku postalo je jasno da će Rijeka ipak ostati bez Europske lige.