TKO BI TO REKAO...

Riječi jedne od najvećih legendi engleskog nogometa uoči okršaja s Hrvatima odjeknut će kod obje reprezentacije; zar to zaista misli?

07.06.2021 u 19:59

Bionic
Reading

Hrvatska prvi nastup na Euru ima protiv Engleske na Wembleyju (nedjelja, 15 sati), a na 'Otoku' nisu svi optimistični kada je u pitanju njihova utakmica s 'Vatrenima'

Kada je u pitanju nogomet, Englezi znaju biti bahati. Precjenjuju svoje mogućnosti, a istodobno podcjenjuju druge. Ništa nije bilo drugačije ni u prošlosti kada su igrali s hrvatskom reprezentacijom, a to im se znalo osvetiti pa su upravo protiv nas doživjeli neke od najbolnijih poraza u povijesti.

Zadnji koji ih je posebno zabolio stigao je u polufinalu Svjetskog prvenstva u Rusiji kada je Hrvatska preokretom 2:1 stigla do finala.

Bez obzira što su ta sjećanja svježa na 'Otoku' s puno optimizma gledaju na sraz s našom reprezentacijom, kao da su zaboravili što im se dogodilo. No ima i onih koji su realni, s respektom upozoravaju na snagu i kvalitetu Dalićevih izabranika,a jedan od njih je i legendarni napadač Manchester Uniteda i Gordog Albiona Wayne Rooney čije mišljenje se neće svidjeti engleskoj javnosti.

  • +22
Belgija - Hrvatska, pripremna utakmica za Euro Izvor: EPA / Autor: STEPHANIE LECOCQ

'Hrvatska nas je već pobijedila 2018. i zna kako igrati na ovakvim turnirima, kao i što zna kako s nama. Hrvati imaju iskustvo koje engleski reprezentativci nemaju. Uz to imaju neke jako dobre pojedince koji mogu riješiti utakmicu', rekao je Ronney za The Sun te dodao:

'Neću reći da nećemo proći skupinu, ali bit će jako teško. Škotska i Češka su neugodne reprezentacije, a favoriti za naslov su Francuzi.'