ep u rukometu

Riječi izbornika reprezentacije BiH odjeknule regijom: Hrvati, hvala! Ne znam kako da vam se dovoljno zahvalimo

07.01.2020 u 11:58

Bionic
Reading

Izbornik rukometne reprezentacije BiH Bilal Šuman izjavio je kako ne može pronaći prave riječi kojima bi se zahvalio Hrvatskom rukometnom savezu i Zoranu Gopcu što su osigurali iste uvjete na pripremama u Poreču za njegove rukometaše kakve su imali i hrvatski reprezentativci...

'Imali smo odlične uvjete u Hrvatskoj. HRS se potrudio da imamo iste uvjete u Poreču kao što je imala njihova reprezentacija i ne znam na koji način da im se zahvalimo. Još jednom veliko hvala gospodinu Zoranu Gopcu i kompletnom Hrvatskom rukometnom savezu jer su nam u mnogome pomogli u svakom smislu', poruka je izbornika rukometne reprezentacije BiH Bilala Šumana koja je objavljena na stranici Rukometnog saveza BiH.

Najbolji bosanskohercegovački rukometaši drugi dio priprema obavili su u Hrvatskoj gdje su odigrali i dva pripremna susreta - jedan protiv hrvatske reprezentacije i drugi protiv Katara.

Katar je svladao BiH 30:27, dok su s 'kaubojima' odigrali neriješeno 33:33.

Izbornik Šuman je zadovoljan dosada odrađenim poslom te vjeruje da je BiH spremna za svoj prvi, povijesni nastup na rukometnom Euru u Norveškoj, Austriji i Švedskoj.

'Momci su odlično odradili posao u Poreču. Stvarno, zadovoljan sam njihovim odnosom prema onom što smo im zadali. Bilo je i naporno, ali sve su radili bez pogovora i iskreno vjerujem da spremni dočekujemo početak EP-a', kaže Šuman koji ističe da je BiH imala kvalitetne provjere protiv Katara i Hrvatske.

  • +10
Rukomet, Croatia kup 2020, Hrvatska - Bosna i Hercegovina Izvor: Pixsell / Autor: Dusko Marusic/PIXSELL

'To su dva jaka rivala. O Hrvatskoj ne treba trošiti riječi, bez obzira kako je odigrala, samo ime Hrvatske u svijetu rukometa je veliko. Mi smo uspjeli izvući remi, čak i onda kada su svi pomislili da nam se bliži poraz, nismo posustali i drago mi je da smo pokazali karakter. Mene raduje da smo bili odgovorni i da smo u igri imali i glavu i rep. Sve u svemu možemo itekako biti zadovoljni i spremni putujemo u Norvešku', dodao je Šuman.

Najbolji rukometaši BiH u utorak putuju u Zagreb odakle će u srijedu ujutro nastaviti za Trondheim. 'Zmajevi' će prvu utakmicu na Europskom prvenstvu odigrati 10. siječnja protiv Norveške, a ostali suparnici, u veoma teškoj skupini, su im još Francuska i Portugal.