ODBOJKAŠKA BAJKA

Riječanke prošle skupine Lige prvakinja!

15.01.2009 u 10:01

Bionic
Reading

Odbojkašice Rijeke KWIG kolo prije kraja natjecanja u skupinama osigurale su plasman u drugi krug Lige prvakinja. Taj sjajan uspjeh ostvarile su pobjedom nad češkim Prostejovim 3:1 u vrućoj atmosferi dvorane Mladosti

Rijeka je u Češkoj poražena rezultatom 3:2 i trebala im je uvjerljivija pobjeda da osiguraju drugo mjesto skupine A Lige prvakinja. Pred 2.500 gledatelja, koje je predvodila Armada, Riječanke su malo sporije došle na radnu temperaturu i Prostejov je nakon serije 7:0 bez problema osvojio uvodni set.

No atmosfera se nije stišavala i domaće su vodu preusmjerile na svoj mlin. Proradio je prijem, tehničarka Ana Grbac preuzela je konce igre u svoje ruke i izjednačenje je bilo neminovno. Ključ je bio treći set, u kojemu je Prostejov prvi došao do set lopti, no slavile su Riječanke. Dvoranom je zavladala euforija, slijedio je završni čin.

Čehinje se nisu predale bez borbe, naprotiv, povele su 5:2 i trenera domaćih Lovrinova prislile na minutu odmora. Savjeti su urodili plodom i Riječanke su povratile sigurnost u igru. Uz pobjedničke pokliče i bljesak baklji uskoro je došao jedan od najznačajnijih trijumfa u povijesti riječkoga kluba.

U konačnih 3:1 (-14, 18, 25, 19) nominalno najviše je ugradila Simić (16 poena), a slijedile su je Kalebić (13) te Miletić i Miloš sa po 11 poena. U posljednjem krugu Riječanke, koje imaju omjer 3:2, gostuju u Moskvi kod Dinama, ekipe koja u natjecanju nije poražena i čije je prvo mjesto neupitno.