DOLAZAK ŠIBENIKA

Riječani uvjereni u pjesmu i nakon Šibenika

26.08.2011 u 09:44

Bionic
Reading

Unatoč problemima s ozljedama i bolešću, trenera Horvata ne napušta optimizam i vjera u svoju ekipu: 'Uvjeren sam da ćemo u 22 sata zapjevati u svlačionici kao što smo pjevali nakon Varaždina'

Gotovo cijelu ekipu mogao bi sastaviti Alen Horvat, trener Rijeke, od igrača koji proteklog tjedna nisu trenirali zbog problema s ozljedama, no bez obzira na sve, 'bijeli' protiv Šibenika na Kantridi moraju ići na pobjedu, prvu nakon 2007.

'Ovaj tjedan imali smo dosta bolesnih i ozlijeđenih, no unatoč tome atmosfera u ekipi je izvanredna i napravit ćemo sve što je u našoj sportskoj moći da realiziramo planirano, a to su tri boda na zadovoljstvo navijača, te nastavimo niz koji smo započeli u ovom prvenstvu', rekao je Horvat koji ne podcjenjuje protivnika.

'Utakmica neće biti laka jer sam gledajući Šibenik protiv Hajduka vidio da se radi o dobroj i organiziranoj ekipi koja čvrsto stoji iza lopte te traži situacije iz kontranapada. Mi smo u zaletu i poletu, što stalno naglašavam, a ponavljam da imamo dobru atmosferu, što nije lako napraviti. Zadovoljstvo je gledati igrače na treninzima nasmijane i zadovoljne, a to sam htio od prvoga dana te smo svi zajedno, igrači, uprava i stručni stožer, uspjeli u tome. Imamo se pravo nadati odličnoj utakmici protiv Šibenika i, naravno, tri boda', smatra Horvat, iskazujući vjeru da njegova ekipa može prekinuti pozitivan niz Šibenika na Kantridi.

'Reći ću jedan podatak - Rijeka nije pobijedila Šibenik kod kuće od 2007. godine, a rekao sam u svlačionici da ova ekipa ima potencijala, moći i energije da napravi puno onoga što njeni prethodnici nisu napravili. Uvjeren sam da ćemo u 22 sata zapjevati u svlačionici kao što smo pjevali nakon Varaždina.'

Kristijan Čaval je nakon odlaska s Kantride nosio i dres Šibenika. Štoviše, zabio je dva gola i upisao asistenciju u šibenskoj pobjedi 3:1. No sad je opet na 'pravoj' strani.

'Šibenik je neugodna ekipa koja na gostovanjima igra dobro i moramo od početka kontrolirati tijek utakmice. Znamo da igraju brzo, na kontre, te moramo biti unutra 100 posto da ne bude iznenađenja. Mi smo ipak favoriti na Kantridi, pred svojim navijačima. Tri boda su jako važna da bismo se odvojili na ljestvici, ali i da mirni odemo na pauzu.'

Sastav, s obzirom na probleme s ozljedama, trener nije mogao reći, ali tražit će da neki poput Čuline stisnu zube za pobjedu nad Šibenikom. Sigurno neće nastupiti ozlijeđeni Sivonjić, ponovno operirani Živulić (stopalo), Mance zbog zadnje lože, a upitni su i Čagalj (temperatura), Križman, Pilčić, Salčinović, Delgadillo te Čulina zbog problema s ramenom.

'S obzirom na probleme s ozljedama, u dva treninga vidjet ćemo tko može igrati. Netko će opet morati, kao i Čulina, igrati uz injekciju. Treba zahvaliti i naglasiti da je Čulina igrao dvije utakmice pod injekcijama. To su igrači koji vole klub i koji se žrtvuju za Rijeku, a ja to kao čovjek izuzetno cijenim, što će onda sigurno cijeniti i klub i navijači', poručio je Horvat.

Zamjena kapetanu Čaglju trebao bi biti mladi stoper Niko Datković, velika nada kluba, iza kojega je također ozljeda i operacija ruke.

Treća pobjeda zaredom na Kantridi bila bi odličan ulov prije pauze zbog utakmica reprezentacije, u kojoj će se u miru moći raditi na nekim stvarima koje nisu išle glatko u igri, zato trener ističe važnost svakoga boda bez obzira na igru ili strijelca.