australac iskren

Ricciardo posumnjao u smisao Formule 1 zbog tragedije koja je šokirala vozačku elitu

05.09.2019 u 13:03

Bionic
Reading

Daniel Ricciardo jedan je od vozača koji su nakon smrti Athoinea Huberta otvoreno priznali da im nije bilo do utrkivanja na Velikoj nagradi Belgije…

Podsjetimo, prošle subote mladi 22-godišnji Hubert izgubio je život na stazi Spa Francorchamps, samo nekoliko sati nakon što su završile kvalifikacije Formule 1 i na scenu stupili vozači juniorske Formule 2.

Francuz je stradao nakon što se zabio u zaštitnu ogradu na izlazu iz Eau Rougea, a jureći Correa naletio na njega brzinom većom od 250 km/h.

Tragedija ne samo što je potresla vozače najjače juniorske kategorije, već i one elitne, a Daniel Ricciardo otvoreno je priznao kako se osjećao i što mu je prolazilo kroz glavu.

'Mislim da nitko od nas nije htio biti tamo i utrkivati se u nedjelju. Dobro, govorim u svoje ime, ali siguran sam da nisam jedini. Bilo je jako teško izrazom lica sakriti osjećaje. Mnogi su patili i svima je drago da je gotovo, da možemo krenuti dalje i da je ovo nadajmo zadnji put da se nešto slično dogodilo,' izjavio je australski vozač Renaulta koji nije bio koncentriran i završio je na slabom 14. mjestu u Belgiji:

'Kad počneš osjećati adrenalin, uspiješ to potisnuti. Ali bilo je to ne moguće potpuno maknuti iz glave. Još uvijek je u njoj.'

Izvor: Društvene mreže / Autor: Vimeo

Ricciardo je otišao toliko daleko da je priznao da je posumnjao u automobilizam nakon tragedije.

'To je naš posao, naše zanimanje i naš život, ali ipak se radi samo o utrkivanju u krug. Dođe trenutak kad si postaviš pitanje je li vrijedno toga? Ja sam si definitivno postavio to pitanje prije spavanja,' zaključio je pobjednik sedam utrka Formule 1.

Na žalost vozača elitnog automobilističkog natjecanja, kao i onih u juniorskim kategorijama, već ove nedjelje vozi se nova utrka na još bržoj i opasnijoj Monzi, na kojoj smo prošle godine vidjeti izuzetno opasnu nesreću Marcusa Ericssona. Nadajmo se da će vikend ovaj put proći bez incidenata…