SP U rukometu

Reprezentativci sletjeli u Egipat; Igor Karačić otkrio u kakvom je stanju i kada bi se trebao oporaviti od ozljede koja ga muči

  • S.K. / Hina
  • Zadnja izmjena 12.01.2021 19:11
  • Objavljeno 12.01.2021 u 19:11
Bionic
Reading

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Aleksandriju gdje će započeti svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu

Hrvatska rukometna reprezentacija doputovala je u Aleksandriju gdje će započeti svoj put na Svjetskom prvenstvu u Egiptu. SP počinje u srijedu utakmicom između domaćina i Čilea, a Hrvatska će prvu utakmicu u skupini C igrati u petak, 15. siječnja.

Reprezentacija je put Egipta krenula u 11 sati charter letom iz zagrebačke zračne luke 'Franjo Tuđman', a uz izabranike Line Červara, na letu za Aleksandriju, bila je i reprezentacija Slovenije.

Po dolasku u Aleksandriju, reprezentacija je odradila zdravstvene protokole, dvostruko PCR testiranje uz još jedno antigensko. U večernjim satima bit će poznati rezultati testiranja, a dotad su svi reprezentativci i članovi stručnog stožera obvezni biti u svojim sobama.

Među putnicima je bio i Igor Karačić, čija se želja i trud svim silama da zaigra u najdražem dresu, isplatila.

'Drago mi je da sam tu s dečkima, imao sam sitnih problema s ozljedom, ali kroz nekoliko dana sve bi trebalo biti u redu. Putovali smo sa Slovencima, putovanje kao putovanje, atmosferica je uvijek odlična. Vidjeli smo neke stare prijatelje i tako, stigli smo sretno. Cijeli dan smo na putu i na testiranjima tako da vjerujem od sutra da ćemo krenuti s našim planom kako treba', kazao je Karačić.

Hrvatski rukometaši dosad su nastupili na 13 svjetskih prvenstava i pritom osvojili jedno zlato, tri srebra i jednu brončanu medalju. 

Najveći uspjeh naši su rukometaši ostvarili 2003. u Portugalu osvojivši prvo i do sada jedino svjetsko rukometno zlato. Odabranici Line Červara su turnir otvorili šokantnim porazom od Argentine (29:30), a potom nanizali osam pobjeda za veliko slavlje.

Hrvatska je još tri puta stigla do finala (1995, 2005, 2009) i sva tri puta je poražena.

Na Islandu je izgubila od Francuske (19:23). Deset godina kasnije u Tunisu od Španjolske (34:40), a 2009. u Zagrebu od Francuske (19:24). 

Posljednju medalju na svjetskim prvenstvima hrvatski rukometaši su osvojili u Španjolskoj 2013. godine gdje su bili treći. Nakon što su u polufinalu izgubili od Danske (24:30), u dvoboju za broncu slavili su protiv Slovenije (31:26).

Hrvatska otvara SP u Egiptu u srijedu utakmicom protiv Japana, dva dana kasnije je ogled protiv Angole, a posljednju utakmicu u skupini imat će 19. siječnja protiv katarske vrste. Dalje idu prve tri ekipe iz svake skupine.

Sažeci Hrvatske nogometne lige

Pratite nas na društvenim mrežama

Najbitnije od bitnog

Newsletter tportala donosi tjedni pregled najbitnijih vijesti

tportal