ZADAR KOD CIBONE

Repeša pozvao navijače na derbi: Nemamo pravo na slabu utakmicu!

03.05.2012 u 14:21

Bionic
Reading

Utakmicu 12. kola A-1 Lige za prvaka protiv Zadra (petak, 19 sati) u Ciboni su vrlo ozbiljno shvatili i ne pomišljaju na opuštanje iako su već prije osigurali startu poziciju jedan uoči doigravanja

Trener Cibone Jasmin Repeša od prvog dana, kada je ponovno sjeo na klupu Cibone, želio je posložiti stvari od nule. Početni porazi i dizanje forme momčadi sada su zaboravljeni, kao i legendarna izjava Repeše nakon poraza od Zagreba u ABA ligi da'Cibona nikako ne može biti Prvak Hrvatske'.

Danas je situacija potpuno drukčija jer Cibona u ovom trenutku igra najbolju košarku u Hrvatskoj i izjava Repeše nikako ne drži vodu.

U petak u Draženov dom stiže Zadar i, bez obzira na trenutačno stanje snaga, poznato je da Ciboni ta momčad ne leži. Još peče poraz u četvrtfinalu kupa kada je koš Cibosa zatrpao njihov bivši igrač Goran Vrbanc (ukupno 44 koša: gađao je trice 9-11, u prvom poluvremenu ubacio čak 32 koša!).

'Svaka utakmica je prilika da budemo bolji i, bez obzira na to što smo osigurali poziciju broj jedan za play-off, nemamo pravu na slabu utakmicu. Pogotovo nakon što smo u prošloj utakmici protiv Zagreba primili 24 koša u posljednjoj četvrtini. Tada nisam zvao time-out da vidim koliko gluposti možemo napraviti', kazao je na press konferenciji uoči utakmice Repeša koji još ne zna za poraz u A-1 Ligi za prvaka.

Zadranin Pavle Marčinković, koji je od malih nogu vezan za Zadar gdje je napravio prve košarkaške korake, po treći puta ove sezone ima priliku igrati protiv svoje bivše momčadi.

'Ovo je samo još jedna utakmica u nizu i želja nam je popraviti neke stvari koje smo loše radili i smanjiti padove u igri koji nam se događaju', rekao je simpatični Marčinković.

SVI NA CVJETNI
U subotu 5. svibnja Cibona  organizira druženje s navijačima na Cvjetnom trgu u strogom središtu Zagreba. Uz igrače i stručni stožer Cibone, od 11 do 14 sati s navijačima se družiti i legende kluba.

Na pitanje je li mu utakmica protiv njegovog matičnog kluba drukčija od drugih, mirno je kazao:

'Meni je svaka utakmica nova prilika da se dokažem, no ova će možda psihološki biti malo zahtjevnija. Znam na što ciljate kada ste me to pitali, ali nećemo sada o tome', sa smiješkom je rekao Marčinković kojeg su – kako su nam prenijeli novinari iz Zadra – očekivano navijači Zadra 'dobro izvrijeđali' kada je u dresu Cibone po prvi puta zaigrao u dvorani Kreše Ćosića.

Dodajmo još da dan nakon utakmice – u subotu, 5. svibnja - Cibona ponovno organizira druženje s navijačima na Cvjetnom trgu u strogom središtu Zagreba. Uz igrače i stručni stožer Cibone od 11 do 14 sati s navijačima se družiti i legende kluba, a već po običaju prodavat će se Cibonini suveniri iz Fan shopa po popularnim cijenama.

'Zahvaljujem se još jednom navijačima koji dolaze u sve većem broju i sve su glasniji. Pozivamo sve da dođu na utakmicu protiv Zadra koja je ipak nešto više od obične utakmice zbog tradicije ova dva kluba', dodao je na kraju Repeša.

No, za čitatelje tportala i ovaj puta smo pripremili ulaznice (10 puta po dvije!) te vas ovim putem pozivamo da što prije posjetite našu NAGRADNJAČU

Hrvatska 1. liga
Liga za prvaka
Cibona Zagreb 100:85
Utk. Pob Izg Koš-R.
1. Cibona 12 12 0 +250
2. Cedevita 11 8 3 +132
3. Split 11 8 3 +30
4. Zagreb 12 6 6 +65
5. Zadar 11 6 5 +46
6. Šibenik 11 2 9 -136
7. Svjetlost 11 2 9 -188
8. Zabok 11 1 10 -199
Sljedeće utakmice
4.5. Cibona Zadar
5.5. Split Zabok
5.5. Svjetlost Šibenik
5.5. Cedevita Zagreb