osvrt na incidente

Repeša poručio navijačima Zvezde: Draže mi je primiti šamar nego biti ispljuvan

16.04.2019 u 17:00

Bionic
Reading

Uoči treće utakmice finala ABA lige trener crnogorske Budućnosti Jasmin Repeša objasnio je zašto se žalio na atmosferu linča u Beogradu u prethodnoj utakmici te odgovorio na priopćenje kojim se oglasila Crvena zvezda...

Finale ABA lige u kojem je Crvena zvezda povela 2-0 u seriji protiv Budućnosti našlo se u sjeni incidenata u Beogradu, a Jasmin Repeša žalio se kako mu je 'odijelo plivalo u pljuvački' te da nikad nije radio u takvoj atmosferi linča.

Uvrijedile su te riječi čelnike beogradskog kluba koji su se oglasili ovog utorka.

'Svoje izlaganje je gospodin Repeša prebacio s poraza svoje momčadi, na ovim prostorima, uvijek popularan teren politike i odnosa među narodima na prostoru bivše Jugoslavije, i time je grubo zamijenio teze u svom izlaganju. Svatko može pogriješiti, pa i gospodin Repeša, ali za vrlo informiranog i umjerenog čovjeka kakvog ga je do nedjelje poznavala košarkaška publika u Srbiji i Beogradu, nevjerojatno nam je da se nije informirao oko stanovitih događaja koji su obilježili prošlogodišnju završnicu play-offa istog ovog natjecanja,' stoji u priopćenju, uz žaljenje zbog 'duševnih boli' koje je hrvatski trener pretrpio.

Repeša je zatim još jednom na press konferenciji uoči treće utakmice u srijedu govorio o istoj temi.

'Nisam doživio bilo kakvu traumu jer sam odrastao na asfaltu. Draže mi je primiti šamar nego biti ispljuvan jer je to najkukavičkiji čin. Osobno sve najbolje želim Zvezdi. Zasluženo su nas pobijedili i to sam rekao i u Beogradu. Namjere mi nisu bile loše, već samo osjetio potrebu da kažem ono što sam doživio i čuo. Ne priznajem 'kaznu za nasljeđe',' kaže naš bivši izbornik i zaključuje:

'Ne želim raditi atmosferu koja je neprimjerena sportu. Nije prvi put da sam kao trener u situacijama koje su izgledale bezizlazno, pa se nešto promijeni. Treba biti optimist i igrati puno bolje.'