CEDEVITA ČEKA CIBONU

Repeša i Anzulović o derbiju: Ponovno derbi!

27.03.2012 u 14:57

Bionic
Reading

Treneru Cibone Jasminu Repeši nedavni poraz u regionalnoj ABA ligi nakon dva produžetka nije dobro sjeo

U domaćoj A-1 Ligi za prvaka u srijedu (19 sati) Cibonu u Domu sportova čeka novi okršaj s momčadi koja će biti jedini predstavnik Hrvatske na Final Fouru ABA lige u Tel Avivu.

'Ponovno nas čeka derbi, a sa zadnje utakmice koju smo protiv njih igrali kod kuće, ostali smo dužnici, i publici i samima sebi. Izvukli smo neke pouke iz tog poraza te ćemo pokušati odigrati puno bolje nego smo tada odigrali. Naša je obveza da idemo na pobjedu u svakoj utakmici, no ako ta obveza i nije realna, mi to tako postavljamo. Dečki su gladni pobjeda', kazao je dan uoči utakmice 51-godišnji Repeša

No, s obzirom na njegovo veliko iskustvo i realno sagledavanje stvari, Repeša je favoritom u toj utakmici proglasio – Cedevitu.

'Ekipa Cedevite pravljena je da osvoji hrvatsko prvenstvo i da se plasira u Euroligu. Svjesni smo da je Cedevita favorit prvenstva Hrvatske, ali svjesni smo i činjenice da hoćemo i možemo igrati sa svakim. No, kako će to izgledati, vidjet ćemo tek na terenu', dodao je Repešu.

S druge strane, trener Cedevite Dražen Anzulović, bivši igrač i trener Cibone, kaže:
'Čeka nas prava utakmica, poslastica za sve koji vole košarku. Očekujem i dobru posjetu bez obzira što je radni dan, a mi ćemo probati biti što bolji kako bismo dobili utakmicu', rekao je Anzulović koji na raspolaganju ponovno nema već dulje vrijeme ozlijeđene Vedrane, Vukušića i Princa

U međuvremenu je Cibona petorku pojačala vrlo dobrim Amerikancem Zackom Wrightom, no ta tema nije previše zanimala Anzulovića.

'Mene više zanima moja momčad i kako mi djelujemo na parketu, pa ako su bolji, neka nas dobiju, u što ne vjerujem. Igramo za klub, za publiku, za sebe i pozivam sve one koji vole košarku da dođu u srijedu u Dom sportova, da uživaju u krasnoj košarkaškoj priredbi i da naprave pravu sportsku, košarkašku atmosferu. Naravno da očekujem prevlast crvenih dresova i majica na tribinama', dodao je Anzulović.

Za razliku od Anzulovića, trener Cibone Repeša rado je prokomentirao sastav Cedevite – pogotovo njihovu centarsku liniju:

'To je momčad koja je pokrivena na svim pozicijama. Osim, recimo, CSKA nema u Europi puno ekipa s peticama kao što su Bilan i Bagarić te četvorkama kao što su Smodiš i Owens. Kroz regionalnu ABA ligu igrali su izuzetno dobro i mislim da nisu imali oscilacija u igri.'