NBA TRANSFERI

Renovacija u Pistonsima, došli Gordon i Villaneuva

02.07.2009 u 11:56

Bionic
Reading

Trostruki NBA prvaci Detroit Pistonsi krenuli su u veliku reogranizaciju momčadi za novu sezonu nakon razočaranja u prethodnoj. Odmah prvoga dana otvorenog tržišta za slobodne igrače angažirali su dvojicu mladih košarkaša, Bena Gordona (26) iz Chicago Bullsa i Charliea Villanuevu (24) iz Milwaukee Bucksa

Gordon je prošle sezone prosječno postizao 20.7 koševa u dresu Chicaga, dok je Villanueva za Buckse postizao 16.2 poena uz 6.7 skokova.

Iako su njihovi prijelazi već objavljeni, oba igrača će službeno nove ugovore moći potpisati tek 8. srpnja.

Prema pisanju Detroit Free Pressa, Gordon će za petogodišnji ugovor dobiti 55 milijuna dolara, dok će Villanueva također za pet godina dobiti 35 milijuna dolara.

Pistonsi su u utorak otpustili trenera Michaela Curryja nakon samo jedne sezone provedene na toj dužnosti. Curry je ostvario omjer pobjeda i poraza 39-43 te je u prvom krugu doigravanja izgubio sa 0-4 od Cleveland Cavaliersa.

Veliku pogrešku vodstvo kluba napravilo je kada je razigravača Chaunceyja Billupsa poslalo u Denver Nuggetse u zamjenu za veterana Allena Iversona.

U cilju reorganizacije momčadi očekuje se da Pistonsi neće ponuditi nove ugovore svojim veteranima Rasheedu Wallaceu i Allenu Iversonu, koji su također postali slobodni igrači.