WTA LISTA

Renking karijere za Abramović i Vekić!

21.05.2012 u 13:21

Bionic
Reading

Ruska tenisačica Marija Šarapova mogla bi uskoro ponovno zasjesti na vrh svjetskog poretka. Naime, pobjedom na rimskom Premier Mandatory turniru, koji se prošlog tjedna igrao na zemlji, stigla je na 630 bodova od Viktorije Azarenke

Ruskinja je prije početka turnira u Rimu zaostajala za Bjeloruskinjom čak 1590 bodova, a od ovog ponedjeljka taj je zaostatak i više nego prepolovljen. Može se dogoditi da nakon drugog Grand Slam turnira sezone, Roland Garrosa, dobijemo novu-staru kraljicu ženskog tenisa, koja je posljednji put držala vrh svjetskog poretka u svibnju 2008. godine.

Finalistkinja Rima, Kineskinja Na Li, napredovala je dva mjesta i sada drži sedmu poziciju. Pomak je polufinalom, u kojem je bez borbe predala susret Li, i to od jednog mjesta, ostvarila i Serena Williams koja je sada peta igračica WTA ljestvice.

Nova stanovnica Topa 10 je Njemica Angelique Kerber koja je svojim pomakom izgurala Ruskinju Veru Zvonarjovu iz odabranog društva najboljih.

Prvih pet Hrvatica na WTA-ovoj ljestvici zabilježilo je blagi pad u renkingu, dok su Maria Abramović i Donna Vekić napredovale 29 odnosno pet pozicija. Petra Martić i dalje je najbolja hrvatska tenisačica, te drži 50. mjesto svjetskog poretka, dok je Mirjana Lučić 119.