NEOPREZNI LUCIO

Remi Intera i Rome, ozljeda Stekelenburga

17.09.2011 u 23:02

Bionic
Reading

U derbiju trećeg kola talijanskoga nogometnog prvenstva Inter i Roma odigrali su na San Siru 0-0. Igrači Giana Piera Gasperinija, premda su bili konkretniji, nisu došli do prve pobjede u sezoni

Najznačajniji detalj utakmice ostala je vrlo ružna ozljeda Romina vratara Marteena Stekelenburga u 15. minuti. Interov brazilski stoper Lucio neoprezno je, pri napadu na jednu loptu, desnom nogom nokautirao golmana nizozemske reprezentacije pogodivši ga špicom kopačke u desnu stranu obraza.

Nesretni je 28-godišnji Nizozemac, pristigao ovog ljeta iz Ajaxa za 6,3 milijuna eura, morao napustiti igru, pa ga je dvije minute kasnije zamijenio Rumunj Bogdan Lobont.

Talijanska je informativna agencija ANSA izvijestila da je Stekelenburg izgubio svijest na travnjaku, ali da je došao sebi u svlačionicu, prije no što je otpravljen u bolnicu na temeljite preglede.

Lucio je za nepromišljen prekršaj kažnjen žutim kartonom.

Milanski je sastav, unatoč velikom trudu, i dalje bez pobjede u novoj sezoni. Nakon svih triju dosadašnjih poraza, u Talijanskom superkupu, drugom kolu prvenstva i Ligi prvaka, europski prvaci iz 2010. došli su barem do prvog remija.

Svih je 90 minuta u veznom redu gostujuće momčadi, koju vodi Španjolac Luis Enrique, odradio BiH-reprezentativac Miralem Pjanić.

Drugom pobjedom u novoj sezoni, domaćim trijumfom 2-1 nad Novarom, Cagliari je izbio na prvo mjesto ljestvice najmanje do preostalih nedjeljnih dvoboja trećeg kola.

Prvo je otkazano zbog igračkog štrajka.

Serie A, 3. kolo:

Cagliari – Novara 2-1 (Ribeiro 38, Larrivey 86/Morimoto 88)
Inter – Roma 0-0

Redoslijed: 1. Cagliari 6, Juventus 3 (-1), 3. Napoli 3 (-1), 4. Udinese 3 (-1)..., 14. Inter 1...

Brazilac bi mogao dobiti naknadnu suspenziju od saveza