TRAŽI SE MILIJUN

Reli Dakar: Još nije došlo do sastanka odgovornih

18.01.2010 u 22:10

Bionic
Reading

Još uvijek je otvorena opcija da Hrvatska iduće godine bude polazišna točka najzahtjevnijeg relija na svijetu, slavnog Dakra. Odgovor mora biti dostavljen u idućih sedam dana

Organizator ove inicijative, porečki vozač Daniel Šaškin, tvrdi da je u ponedjeljak je održao sastanak s glasnogovornikom Vlade Zlatkom Mehunom, no ne i s ministrom turizma Damirom Bajsom. Ministar je bio najavljen, no nije se pojavio.

'Još se ništa nije pomaklo s mrtve točke. Rok za prijavu je bio danas, no odobreno nam je još sedam dana za odgovor i financijske garancije, tako da nada još živi. Gospodin Mehun rekao nam je da će o svemu upoznati premijerku Kosor koja bi trebala dati konačan sud', rekao je za tportal.hr Šaškin.

No, javio se i glasnogovornik vlade Zlatko Mehun koji je demantirao Šaškinove navode da je došlo do sastanka.

'Ja gospodina Šaškina ne poznajem. Imao sam pozive s broja koji mi nije poznat i nazvao sam taj broj. S obzirom da sam na bolovanju na kraju sam izmjenio samo par SMS-ova s gospodinom Šaškinom. Do sastanka nije došlo niti se razgovaralo o tome niti smo se vidjeli. Jedino sam se telefonski čuo s Ozrenom Müllerom koji mi je predložio da se nađemo da mi predstavi plan u vezi relija Dakar i to je sve', kazao je za tportal.hr Mehun.

Podsjetimo, organizatori iznose plan kojemu se za tri milijuna eura u Zagreb u prvim danima 2011. može dovesti 10.000 ljudi vezano uz utrku te golem broj posjetitelja, većinom iz inozemstva. Milijun je obećao Grad Zagreb, milijun se može namaknuti putem sponzora, a za preostali milijun potrebna je pomoć države, točnije Vlade.

Dosadašnja praksa pokazuje da su se ta ulaganja višestruko vraćala. Iako Zagreb nema potencijal jedne Barcelone ili Buenos Airesa, koji su zaradili po deset puta više od uloženog, organizatori tvrde da je potpuno izvjesno da bi projekt završio u debelom plusu.

Prema njihovom planu, najhrabriji vozači relija vozili bi od Zagreba prema Dubrovniku, a tu bi sliku vidjelo tradicionalnih milijardu televizijskih gledatelja.