kraljica mitinga

Rekord je pao: Sandra Perković strahovitim hicem zadivila na Hanžeku!

29.08.2017 u 21:16

Bionic
Reading

Najbolja hrvatska atletičarka Sandra Perković pobijedila je na Hanžekovićevom memorijalu u bacanju disku s novim rekordom mitinga. Bacila je svoj disk u petoj seriji čak 70.83 metra...

Nakon osme velike titule u karijeri ostvarene u Londonu Perković je ovog utorka još jednom potvrdila da je nedodirljiva u svojoj disciplini. Bacila je disk na domaćem terenu u Zagrebu čak 70.83 metra na Hanžekovićevom memorijalu, što je bio i novi rekord mitinga i jedan od njezinih najboljih hitaca u karijeri.

  • +3
Sandra Perković oborila rekord Hanžeka Izvor: Cropix / Autor: Goran Mehkek / CROPIX

Sandra je imala dva čudesna hica: i u zadnjoj seriji bacila je disk preko sedamdeset metara, na 70.44 m, a iza sebe je s osam metara prednosti ostavila Whitney Ashley i Nadine Müller.

Podsjetimo, na SP-u je u kolovozu disk bacila 70.31 m, a hrvatski rekord ostvarila je nešto ranije u srpnju u Bellinzoni kada je ostvarila hitac od čak 71.41 m.

'Ovo je bilo divno iskustvo, hvala zagrebačkoj utrci koja me bodrila,' izjavila je Perković nakon impresivnog trijumfa.

Tako je Sandra u velikom stilu zadivila zagrebačku publiku i još jednom potvrdila da je kraljica ovog mitinga, a svoj posljednji nastup ove sezone imat će na završnici Dijamantne lige u Bruxellesu u petak.