SHOW NA EUROPSKIM STADIONIMA

'Redsima' golijada u Bernu, Borussia kiksala u 98. minuti

20.09.2012 u 21:49

Bionic
Reading

Liverpool je na gostovanju u Švicarskoj zabio pet komada, ali i primio tri, dok je Borussia iz Mönchengladbacha promašila penal u 98. minuti i osvojila samo bod na cipru

Praktično s drugom momčadi, prevođenom Nurijem Sahinom, Jamiejem Carragherom i Jordanom Hendersonom, nogometaši Liverpoola došli su do prve prave pobjede u sezoni.

Sastav Brendana Rodgersa, koji i dalje čeka na prvu premierligašku pobjedu, slavio je u Bernu protiv Young Boysa 5-3 u dvoboju prvog kola A-skupine Europa lige.

Golove za Liverpool zabijali su poletarci Wisdom, Coates i dvaput 22-godišnji veznjak Jonjo Shelvey, dok su si jedan pogodak Švicarci zabili sami. Po dva su puta asistirali Sahin i Henderson.

U drugoj utakmici skupine Antonio Di Natale spasio je Udinese domaćeg poraza od Anžija iz Mahačkale zabivši za konačnih 1-1 u drugoj minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena.

U skupini B je branitelj naslova, madridski Atletico, slavio 3-0 kod telavivskog Hapoela također u kombiniranom sastavu, odnosno bez većine prvotimaca. Pogotke su postigli Cristian Rodriguez, Diego Costa i Raul Garcia.

U drugom je dvoboju kola Viktorija iz Plzena, lanjski sudionik Lige prvaka, nadigrala portugalsku Academicu iz Coimbre 3-1.

U dvama izjednačenim dvobojima C-skupine odigrana su dva remija. Marseille je na gostovanju kod Fenerbahçea izvukao 2-2 premda je u 83. minuti gubio 2-0. Francuski reprezentativac Mathieuu Valbuena tada i ganski Andre Ayew u četvrtoj minuti sudačke nadoknade donijeli su bod sastavu Eliea Baupa. Također su Valbuena i Ayew jedan drugome asistirali za pogotke.

Domaća je momčad inače 2-0 povela u 57. minuti pogotkom brazilskog veterana Alexa, dugogodišnjeg nogometaša istanbulskog kluba.

U ciparskom su Strovolosu utakmicu bez golova odigrali domaći predstavnik, AEL iz Limassola, te Borussia iz Mönchengladbacha. Švedski branič u redovima njemačke momčadi, Ozcar Wendt, u osmoj je minuti sudačke nadoknade drugog poluvremena promašio 11-erac dosuđen nakon igranja rukom u 16-ercu domaće momčadi.